Александър Томаш с две силни изказвания за ЦСКА: Стресна не само играчи, но и феновете


Александър Томаш с две силни изказвания за ЦСКА: Стресна не само играчи, но и феновете
Снимка: БГНЕС

3175 0

Наставникът на ЦСКА - Александър Томаш, даде официална пресконференция преди двубоя на "червените" с Берое, който ще е част от деветия кръг на Първа лига и ще се проведе в Благоевград. 

Родният специалист бе категоричен, че всеки футболист на ЦСКА трябва да е готов да се жертва за клуба и също така каза, че не иска да се говори за миналото, когато той е начело на тима.

Думите на Александър Томаш

"Изправяме се срещу отбор, който е съставен от латиноси. Футболисти, които са гладни и искат да се доказват срещу най-добрите в България. Ще бъде по-различно, надявам се да го видите в мача", започна Александър Томаш.

"Като казах гладни това е на жаргон, защото познавам българите как интерпретират някои неща и трябва да се доизказваме. Берое преди бе отбор, който се надиграваше в момента тимът лъже противниците, но няма грешно във футбола. Всеки сам си избира начин и стратегия, но на тях им се отдава. Искам моят отбор да има търпение и да е уверен в това, което прави и едно-единствено - победа и нищо друго".

"Ние сме още в началото. Това е ЦСКА и това са нормални неща, не може една победа да вкарва план в нас, гледам напред. Шампионатът за нас започна в последния мач срещу Локо София. Много работа от мен, екипа и футболистите. Не мога да кажа, че настроението е преповдигнато. Ще кажа още нещо - няма да гледам класирането, докато ЦСКА не е там, където трябва да бъде".

"Не съм запознат, защото от 4-5 години както съм треньор - не чета, не гледам и не изпозлвам социални мрежи, за да набавям информация. Не можеш да ги разграничаваш нещата, те са взаимни, едното допълва другото. Като успеем да съчетаем и двете неща тогава ще имаме отбор УАУ. Не можем да залагаме на психологически трикове, когато футболистите повярват и направят нещо и добият нужното самочувствие, то тогава си вършим работата както трябва. Футболистите трябва да знаят какво правим с топка и какво без нея".

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

"Аз си върша работата, а моята е такава, че да взимам решения. Научил съм се нещо - по-добре да вземеш грешно решение, отколкото да не вземеш. Ще разбереш дали е правилно или грешно само когато го вземеш. Никой в този живот не е разбрал дали е взел правилното решение, без да го вземе. Всеки футболист трябва да е готов да се жертва за отбора".

"Многократно казвам, че откакто съм тука не искам да се говори за миналото. Извинявам се, но искам да изкореня тези неща".

"Като ме гледате имам ли притеснения? Винаги имам въпроси в главата. Много съм взискателен, но винаги съм и уверен и вярвам в това, което трябва. Що се касае до Лиам мисля, че всичко ще е окей. Няма да го използваме в следващия мач, но за по-следващия ще е готов".

"Последният мач Бусато бе капитан и ми хареса това което той направи, но това не значи, че той ще бъде капитана на отбора. Ще преспя и ще реша кой ще бъде капитан. Вярвам, че суеверията са за слабите. Не се притеснявам от импровизации. Самите футболисти ще разберат капитана, когато вляза в съблекалнята".

"Лидер не се ражда, а се изгражда. Например Линдсет е много добър футболист - движенията му без топка са позитивни. Аз го познавам и като човек, за мен е много важно да познавам персонално хората, а техните качества са коренно различни. През седмицата е моя работа да ги изкарвам от комфортната им зона, той също носи лентата и това, което му казах, ще бъда честен - убеден съм, че ще падне товар от него и съм убеден, че утре ще покаже много повече", каза още родният специалист.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички