Безобразие: Потресаващ ЦСКА пак загуби - запъти се към дъното на класирането (ВИДЕО)


Безобразие: Потресаващ ЦСКА пак загуби - запъти се към дъното на класирането (ВИДЕО)
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

5180 0

ЦСКА продължава с разочароващото си представяне от края на миналия сезон, продължаващо и през този. "Червените" загубиха с 0:1 от Славия, като това бе едва пети успех за "белите" през този век в това съперничество. ЦСКА остава 11-и с три пункта, докато Славия се изкачи до 7-а позиция със 7 пункта (с толкова са общо 5 тима).

И Славия би ЦСКА

В 13-ата минута Иван Минчев изпълни точно дузпа и откри резултата. Освен попадението "белите" имаха още куп чисти ситуации за гол, които обаче или завършваха с неточни изпълнения, или с чудесни намеси на завърналия се след наказание Густаво Бусато.

През второто полувреме "армейците" заиграха малко по-добре, но отново твърде далеч от това, което се очаква. Освен това в защита отново бяха много колебливи, а Бусато пак трябваше да блести с намеси.

Следващото изпитание за ЦСКА е гостуване в Кърджали на Арда (24.08), докато за Славия предстои визита на ЦСКА 1948 (25.08).

 

Първо полувреме

ЦСКА започна срещата много по-активно и в първите минути Славия почти не играеше с топката. Все пак опасни атаки липсваха с изключение на един пробив на Фаетон, завършил с неточно подаване.

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Първата сериозна опасност обаче бе за "белите". Галин Иванов стреля акробатично в наказателното поле, намирайки топката от въздуха, но Бусато блесна с хубав рефлекс и изби в ъглов удар.

В 9-ата минута Петров подари топката на "белите", Николов напредна с топка в крака и стреля от малък ъгъл, но право в ръцете на Бусато.

Славия играеше по-активно в последните секунди и в 12-ата минута получи дузпа. Фабиен се промуши между Турицов и Кареасо, а бранителят посегна леко с крак и препъна опонента.

13' - 0:1! Иван Минчев се нае с изпълнението и изпълни дузпата в централна зона от вратата, докато Бусато се хвърли в свое ляво.

След четвърт час игра Коялипу получи чудесен пас и щеше да се откъсне опасно, но Йеленкович го спъна и се жертва с жълт картон. Зад него имаше негов съотборник, което го спаси от червен картон. Топката бе поставена на 20-ина метра, а с изпълнението се зае Локило, но прати топката над вратата.

В 18-ата минута ЦСКА оцеля като по чудо. Александров получи отдясно и подаде успоредно на голлинията. Николов се размина с топката, но след това Фабиен я засече на далечна греда и тя бе изчистена от голлинията.

В 24-тата минута Николов стреля около пеналта през човек. Топката мина, но там Бусато спаси тима си, излязъл извън вратарското поле.

В 36-ата минута след контраатака Галин Иванов стреля извън наказателното поле. Топката летеше опасно към вратата на ЦСКА, но Бусато изби в ъглов удар.

Две минути след това Фабиен получи извеждащо подаване от Минчев след грешка на Марселино в центъра. Фабиен напредна с топка в крака в наказателното поле, но бе затворен от Турицов и Бусато.

В 44-тата минута Александров подаде от аутлинията към Николов, но той от непосредствена дистанция направи голям пропуск и не уцели вратата.

В 3-тата минута от добавеното време Минчев среля от малък ъгъл от фал, но Бусато изби в корнер.

Второ полувреме

Браян Кордоба влезе вместо Иван Турицов на почивката. ЦСКА на пръв поглед ще играе с трима в защита и с двама халф-бекове - Вион и Локило.

В 51-вата минута Минчев бе на чудесна позиция за изстрел, но се забави и Линдсет чукна топката решаващо, за да предотврати огромни главоболия.

Пет минути след това Бусато блесна с две чудесни спасявания в рамките на секунди.

В 58-ата минута дойде най-добрият шанс за гол пред ЦСКА. Фаетон бе сам срещу Вуцов леко встрани от вратата, но стражът спаси.

Последваха хаотични минути, в които ЦСКА не просто не натискаше опонента, а дори напротив - рядко играеше с топката.

В 79-ата минута последва изстрел на Кареасо от чудесна позиция в наказателното поле, но той бе блокиран. Секунди след това Скаршем поиска дузпа, след като бе натиснат в наказателното поле, но нарушение нямаше.

До края ЦСКА така и не показа нещо по-стойностно.

Състави

ЦСКА: Бусато, Вион, Петров, Делова, Турицов, Кареасо, Хайнц, Линдсет, Фаетон, Локило, Коялипу

Славия: Вуцов, Томбак, Йеленкович, Георгиев, Зеедорф, Стоянов, Минчев, Иванов, Александров, Фабиен, Николов

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички