БФС категоричен: ЦСКА без лиценз за Европа


БФС категоричен: ЦСКА без лиценз за Европа

3298 0

Лицензионната комисия на БФС е била категорична, че ЦСКА не може да участва в евротурнирите през това лято. Заседанието е било във вторник, като повечето членове били учудени от безхаберието в Борисовата градина, съобщава "24 часа", позовавайки се на отлично информиран източник от БФС.

Малко утешение е, че и други отбори били в същото положение. Вчера самата комисия излезе с официално съобщение, че има основание да не даде тапии на няколко отбора.

Липсвали документи по повечето от 81 проблемни позиции за ЦСКА. Те били изпратени преди началото на процедурата по лицензирането, като до момента не било входирано нито едно плащане, което според някои е чист саботаж. Най-важният проблем остава този с НАП, като няма никакви индикации, че проблемът е решен.

Александър Томов и Александър Тодоров обявиха преди повече от месец, че всичко е оправено, като са заложени имоти в полза на държавата. В крайна сметка обаче се оказа, че оценката на нивята край София, които са били предложени, са оценени на смешните 70 000 лева при необходими 7,1 милиона лева. Това е изправило клуба на ръба поне по отношение на евролиценза. Този за вътрешното първенство ще бъде решаван в края на май, като обаче и за него е необходимо да бъдат пратени доста суми.

Новите собственици Ивайло Манджуков и Милко Георгиев не са спрели да търсят инвеститор, който да помага в тежката ситуация. Вече е било предложено на голяма фармацевтична компания да стане спонсор на клуба поне до края на първенството, като това да помогне за справянето със ситуацията.

Бившият собственик на клуба Васил Божков е получил отново набор от документи, след като по време на първата среща не е имало никаква яснота около състоянието на клуба.

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

Според доклада на одитора на ЦСКА Георги Георгиев пасивите на клуба са за около 26 милиона лева, което не е толкова тежко, защото повечето може да бъдат разсрочени.

За да се изпълнят изискванията на БФС за договорите, все пак Любослав Пенев и неговият щаб са подписали контракти, като те са за минималната работна заплата у нас. В противен случай просто няма как да бъдат регистрирани във футболната ни централа. Всички обаче предварително декларирали, че няма да търсят и лев от тези пари, а с тях да се покриват останалите разходи.

Първите стъпки за разчистването на съпартийци на Александър Томов от "Българска армия" вече са направени. Всички членове на Управителния съвет са били освободени заради уронване на престижа на клуба. Малко след като получи парите си, Ивайло Котев подписа декларация, с която обвинява новите собственици за хаоса в Борисовата градина.

Със сигурност администрацията на клуба ще напусне стадиона и ще се премести на друго място в София, за да не може да се влиза в интриги. Вече няколко млади момчета били привлечени да помагат на ЦСКА, като до момента те го правели абсолютно безплатно. На тях обаче им липсва сериозен опит във футбола, което може да забави някои процеси на оздравяване при "червените", информира още "24 часа".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички