БФС призна: Отложихме Областната група заради ЦСКА, не са подали молба за участие


БФС призна: Отложихме Областната група заради ЦСКА, не са подали молба за участие
Снимка: БГНЕС

1621 0

От ЦСКА не са заявили желание да се включат в Областната група, в случай че санкциите на ФИФА влязат в сила. Това обявиха представителите на БФС на днешната си пресконференция, като потвърдиха новината на Sportline, че отлагането на Областната група е било за да се даде такава възможност.

"Отлагането на Областната група бе за да се даде такава възможност. Това ни даде възможност да удължим срока, защото едната група е с 12 отбора, а другата с - 14. Тези първенства ще завършат на 5-6 декември. До този момент няма индикации, че ЦСКА желае да играе в тази група. Ако, не дай Боже, се стигне до отнемане на точки и изваждане на отбора, няма как да започне отново сезонът за тях“, заяви Антон Попов.

Павел Колев разясни, че срокът е изтекъл и се коментират хипотези. "Даже няма индикации за това", добави той.

"Ако клубът не плати тези пари, ще му бъдат отнети точки. Тази сума нараства с големи темпове. Изчаква се становището на ФИФА. За отнемане на 27 точки няма вариант, това е абсурд", категоричен бе Борислав Попов.

От централата ни разясниха, че отговорът на ФИФА се очаква до края на седмицата, дори по-рано.

Попов коментира и варианта с ФК ЦСКА, с който бе направен опит за картотеки на ЦСКА.

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

"ФК ЦСКА е ново дружество – създадено през август. Това, че участва сегашното дружество в него, не го прави правоприемник. На базата на заявка този клуб трябва да тръгне от Областната група. Картотекирането е акт към редовен клуб, а този не е редовен клуб. Действието не носи белези на картотекиране. Няма искане от Правната комисия", посочи той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички