БФС разкрива: ЦСКА загуби дела за 2,2 млн. евро, и не само


БФС разкрива: ЦСКА загуби дела за 2,2 млн. евро, и не само

1743 0

Днешната пресконференция на БФС, която се очаква с огромен интерес, ще бъде основно за случващото се с ЦСКА. От централата ще дискутират конкретни случаи и ще покажат документи по изгубени дела във ФИФА в размер на 2,2 млн. евро. Пресконференцията ще бъде в зала "Родина" на Националния стадион "Васил Левски".

За огромно съжаление на "червените" фенове това е само малка част от въпросните дела, заведени от мениджъри, бивши футболисти, треньори и служители. Както е известно, ЦСКА има дългове от над 30 милиона лева, като от тях около 11 млн. са към НАП. Отделно от това е заведено дело за несъстоятелност от фирма "Юнис". От ЦСКА също внесоха молба за обявяване в несъстоятелност, но тя бе отхвърлена заради тази на "Юнис".

Очаква се тази седмица да започне и процедурата по отнемане на първите 3 точки от актива на ЦСКА. Те са заради дължими 100 000 евро към агента Хоакин Барсена Уриарте, довел през 2012 г. нападателя Иван Боладо. Ако "армейците" не платят въпросната сума до края на месеца, те дори може да бъдат изхвърлени от "В" група, пише "Меридиан мач".

Пресконференцията на БФС ще хвърли светлина върху куп проблеми на ЦСКА, които настоящото ръководство не признава.

Заради случващото се в ЦСКА БФС отложи за втори път старта на "А" окръжна зона София (град) - север. Въпросът е, че дори нов ЦСКА, който документално няма нищо общо с настоящия клуб, ще трябва да плаща дълговете на създадения през 1948 г. отбор, ако играе на "Българска армия" и има "ЦСКА" в името си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички