Бивш роден съдия: Ситуацията с Исека в дербито за мен е задължителна дузпа за ЦСКА


Бивш роден съдия: Ситуацията с Исека в дербито за мен е задължителна дузпа за ЦСКА
Снимка: Lap.bg

4553 0

Бившият асистент рефер - Детелин Баялцалиев, коментира претенциите на ЦСКА за дузпа в дербито срещу Левски. Става дума за ситуацията в 44-ата минута, когато изглеждаше, че има нарушение на Матей Маркович срещу Аарон Исека. "Червените" загубиха с 0:1. 

"Дузпата за ЦСКА е категорична"

"Категорично имаше дузпа за ЦСКА. Маркович не играе с топката и поваля Исека. Събаря го, гледах ситуацията няколко пъти. Така му влиза, че няма как Исека да не падне. Ако не беше съборен, нападателят на ЦСКА можеше да достигне до топката преди Цунами, която я изчисти от голлинията", коментира той пред "Блиц".

Според Баялцалиев Маркович е направил дузпа в 44'

"Странно е, че ВАР не се намеси"

Запитан защо реферът Драгомир Драганов не прегледа ситуацията с ВАР, Баялцалиев заяви: "Странно е, че ВАР не се намеси. Може би те смятат, че след като е отправен удар към вратата и след това е нарушението, не се отсъжда дузпа. Но Исека, ако не беше съборен от Маркович, можеше да догони топката и да я довкара във вратата на Левски. При такова влизане нападателят може инстинктивно сам да падне, но тук има контакт, вратарят го фаулира. За мен е задължително дузпа".

Още: По-малко от 24 след загубата на ЦСКА от Левски: Томислав Стипич пусна загадъчна СНИМКА

"Може би от ВАР стаята ще кажат, че ударът е вече отправен и след това Маркович поваля Исека. Но топката е копната от играча на ЦСКА, не е удар. Самият факт, че Цунами, който беше изостанал, успя да я достигне и да я изчисти, е достатъчно да се тълкува, че Исека можеше да я догони и довкара, ако не беше свален на земята", допълва бившият съдия. А ето какъв коментар направи Иван Велчев-Кюстендилеца след загубата. 

Наркотици, пиротехника и задържани: Равносметката на МВР след Левски - ЦСКА

Лиъм Купър влезе в историята на ЦСКА, слагайки капитанската лента след само 121 минути

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички