ЦСКА е най-неудобният съперник за Загорчич, но "червените" страдат на "Васил Левски"


ЦСКА е най-неудобният съперник за Загорчич, но "червените" страдат на "Васил Левски"
Снимка: Lap.bg

2175 0

ЦСКА посреща Славия на Златомир Загорчич в събота от 19:00 часа и ще търси положителен резултат след загубата с 0:3 от Спартак Варна преди две седмици. В последните години сръбският специалист на няколко пъти беше близо до треньорския пост в Борисовата градина, но се разминаваше с него.

Любопитното е, че за Загорчич, който вече натрупа солиден треньорски стаж у нас, ЦСКА се явява най-неудобният съперник. В общо 18 дуела начело на Литекс и Славия той е постигнал само две победи. Едната не  беше много радостна, тъй като бе в полуфинал-реванш за купата на България и доведе до продължения и дузпи, при които воденият от него Славия загуби. В останалите 16 мача сърбинът е регистрирал 5 равенства и 11 поражения.

Няма друг роден отбор, срещу който Заги да има по-лош актив. Неговият баланс срещу Лудогорец е 4 победи, 4 равенства и 12 загуби в 20 двубоя във всички турнири, а срещу Левски – 6 успеха, 2 ремита и 8 поражения в 16 срещи, пише "Тема спорт".

Още: ЦСКА - Славия по ТВ: Къде да гледаме столичния спор от Първа лига?

ЦСКА не се справя добре срещу Загорчич на "Васил Левски"

Интересно е, че въпреки че статистиката на 53-годишния сърбин срещу ЦСКА цялостно е доста негативна, сблъсъците на националния стадион са изключение от правилото. А именно там ще е срещата. Загорчич създава проблеми на 31-кратните шампиони и в двете си досегашни срещи с тях на "Васил Левски". Това се случва пред 2017 и 2018 година, когато отборът му не може да домакинства в „Овча Купел“ заради липсата на лиценз и е принуден да посреща съперниците си в центъра на столицата.

Първо на 15 юли 2017 г. Славия шокира ЦСКА на Стамен Белчев още в откриващия кръг на новия сезон, като взима точка след 1:1. Година по-късно упражнението на „Васил Левски“ се повтаря в още по-неприятен за ЦСКА вид. На 2 декември 2018-а съдийският произвол на Волен Чинков и гол на Янис Карабельов в началото на втората част носят първата и единствена до момента победа на Заги над "армейците" в Първа лига.

Още: Голмайстори в Първа лига през сезон 2024/25: Искан от Левски вкара втори гол за Берое

Класиране в Първа лига през сезон 2024/25 - на върха става мазало

Не можете да познаете тези 1000 седалки от “Армията”, безвъзмездно подарени от ЦСКА (СНИМКА)

ЕКСКЛУЗИВНО в SportLive! Най-добрият играч на ЦСКА е аут за Славия - ето причината

Бивш играч на Лудогорец аут за дербито с ЦСКА - ето защо

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички