ЦСКА и Левски са аут от Европа


ЦСКА и Левски са аут от Европа

1779 0

ЦСКА и Левски почти сигурно няма да получат лиценз за Европа. Причината са колосалните дългове на грандовете към държавата, , гръмнаха почти едновременно "Гонг" и БЛИЦ, позовавайки се на официален документ.

На този етап в Лицензионната комисия не са постъпили документи за изплащане на задълженията, споразумения за разсрочване или документи за обезпечаване. Всички суми са дължими към 31 декември 2014 година , а срокът за погасяването е бил 31 март 2015-а.

Най-тежко е положението на ЦСКА. "Червените" имат да внасят точно 10 035 419,58 лв. Задълженията на Левски възлизат на 4 064 477,73 лв.

Локомотив София също виси за Европа, тъй като и неговите задължения не са обслужени. Те висят на хазната с 1 118 396 лв.

Останалите клубове с възможности за класиране в Европа няма да имат проблеми с лиценза за турнирите. Те дължат минимални суми към бюджета, но плащанията по тях са текущи, което означава, че се обслужват.

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички