ЦСКА иска “фатална” победа, за която феновете мечтаят да е историческа


ЦСКА иска “фатална” победа, за която феновете мечтаят да е историческа
Снимка: Getty Images

1097 0

Днес мнозина биха казали, че победа на ЦСКА срещу Септември е сред най-сигурните във футболната програма, но такива фаворити редовно се дънят. 

Да няма пренавиване предупреди и самият Александър Томаш, който е наясно, че не са се променили чак толкова неща от идването му преди 38 дни. На пресконференцията вчера той каза, че Септември може да изненада винаги и всеки:

"Ние уважаваме всеки съперник и ще подходим с нужното уважение към Септември. Наблюдавали сме противника, имат силни и слаби страни. Най-важното е ние да преборим себе си. Ние всеки мач излизаме срещу себе си и трябва да направим по-добра версия на себе си. Ние уважаваме всеки съперник. Съперникът има своите плюсове и минуси". 

Статистиката е безкомпромисна

Ако, все пак, се сбъднат очакванията - ЦСКА би победил Септември за 13-и път на професионално ниво. На някого може да му се иска "армейците" да прескочат фаталното число, но възпитаниците на Томаш се нуждаят от всяка една точка, а и от самочувствие. 

ЦСКА се нуждае от голове за самочувствие

Такова днес може да се понатрупа с повече голове и силна игра в навечерието на Вечното дерби. Символичното гостуване на Левски е насрочено за след точно две седмици - на 19-и октомври. 

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

Днес очакванията са да стартира за първи път като титуляр Аарон Исека, който остави добри впечатления срещу Черно море преди седмица. Братът на Мичи Батчуай още чака първото си редовно попадение след това, което ВАР отмени във Варна. 

Всички искат голеада

Конкурентът му Годуин Коялипу вече натрупа 3 в 6 мача за ЦСКА, но през паузата Александър Томаш няма да може да работи с африканеца заради повиквателната му от ЦАР. 

В изминалите 12 поредни победи над Септември - ЦСКА е вкарал два пъти по 5 гола (5:1,5:2). За последно това се е случило в домакинство през 2019-а, преди това е при визита в края на миналия век. 

Каранга участва в последния разгром

ЦСКА най-често е бил съперника с по 1:0 през годините (3 пъти), а по 2:0 и 3:0 печели по два пъти. "Армейците" не са вкарвали повече от три гола от март месец, когато беше победен на Националния стадион Ботев Пловдив с 4:0, а два гола реализира Фернандо Каранга. 

За последно ЦСКА вкара 5 гола в официален мач по случай 75-годишнината срещу Ботев Враца - 5:1 на 08.05.2023 г. Дали ЦСКА ще повдигне настроението в съблекалнята и по трибуните с голеада срещу Септември - проследете НА ЖИВО със SportLive.bg от 17:30 часа!

Още: Официално: Пак проблеми споходиха ЦСКА, Томаш без норвежец за събота

18 месеца преди откриването на стадиона: ЦСКА с ултрамодерна покупка, каквато никой в България няма

На Томаш му липсвали фризьорът и евтината автомивка? Генчев отговори за себе си

"Всички разбират от футбол, политика и красиви жени": Томаш с елегантен отговор към критиците

Парадокс: Голямо постижение на ЦСКА се оказа сериозен проблем за Александър Томаш

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички