ЦСКА на Томислав Стипич не може да спре да печели: Сломи и участник в Лига Европа


ЦСКА на Томислав Стипич не може да спре да печели: Сломи и участник в Лига Европа
Снимка: FB/CSKA

9194 0

ЦСКА записа поредна победа в приятелските мачове, които отборът играе по време на подготвителния лагер в Банско (5 победи, 0 равенства, 0 загуби). "Армейците" сломиха с 2:1 Макаби Петах Тиква, който в края на месеца играе във втория квалификационен кръг на Лига Европа, след като спечели Купата на Израел.

ЦСКА победи и Макаби Петах Тиква

Мачът трябваше да започне в 11:30 часа, но заради закъснение на гостите стартът се отложи с 20 минути. Иван Дюлгеров игра пълни 90 минути, като освен него с неофициален дебют се отличиха и Йоан Борносузов и Лумбард Делова. Стражът се отличи с добри намеси, а другите две нови попълнения бяха твърде за кратко на терена, за да добием повече представа за състоянието им.

Символичните гости имаха предимство само в първите минути от срещата, но впоследствие българският отбор контролираше мача. Резултатът бе открит в 34-тата минута, когато след доза късмет топката попадна в Линдсет, който стреля прецизно в наказателното поле. Останаха съмнения за засада при гола.

Малко след старта на второто полувреме пък резултатът бе удвоен, след като Чорбаджийски спечели дузпа за своя отбор, а Тобиас Хайнц я превърна в гол с хубаво изпълнение в горния ляв ъгъл на вратаря, който остана под топката. Около четвърт час преди края Амер Алтури намали изоставането за своя тим, след като бе непокрит в наказателното поле и получи добро подаване отдясно, като нямаше проблем да засече топката в мрежата.

По-късно през деня предстои и последният приятелски мач за ЦСКА от подготвителния лагер в Банско. "Армейците" ще срещнат сръбския Раднички Ниш в 17:30 часа, като в тази проверка ще вземат участие играчите, които не се появиха или записаха по-малко минути срещу Макаби Петах Тиква.

Състави

ЦСКА: Иван Дюлгеров, Сейни Санянг, Християн Петров, Браян Кордоба, Тибо Вион, Петко Панайотов, Станислав Шопов, Джонатан Линдсет, Улаус Скаршем, Георги Чорбаджийски, Тобиас Хайнц

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

Макаби Петах Тиква: 34. Марко Волф, 12. Алон Азуги, 2. Андреас Каро, 25. Пламен Гълъбов, 32. Мухамад Хенди, 16. Йарден Гохен, 14. Тамир Глазер, 6. Йонатан Тепер, 53. Лиран Хазан, 10. Ариел Лугаси, 7. Лука Стор

Първо полувреме

*Началният час бе леко изместен и дуелът ще започне към 11:50! Причината е, че гостите закъсняха с пристигането си. В 11:54 бе дадено началото на мача.

Първият удар в мача дойде в третата минута. Християн Петров на два пъти се намеси с глава в наказателното си поле, но при втория път постави топката пред съперников играч, който стреля от добра позицияфронтално срещу вратата, но твърде неточно. 

В 4-тата минута гостите бяха доста по-близо до гола. Линдсет сбърка в центъра и моментално последва извеждащо подаване, при което Петров се хвърли на шпагат да пресече, но само забави топката. Впоследствие се стигна до удар от чудесна позиция, но топката мина с малко покрай вратата. Секунди след това дойде и трети удар към вратата на "армейците".

В първите минути Макаби пресираше много, много дълбоко в половината на ЦСКА.

В 13-ата минута Скаршем получи около границата на наказателното поле на Макаби, като опита удар от добра позиция, но изпълнението му бе блокирано.

В 18-ата минута Лука Стор бе изведен в наказателното поле и от отлична позиция стреля встрани от вратата. Секунда след това обаче бе отсъдена засада.

В 25-ата минута Иван Дюлгеров направи първо спасяване. Очи в очи срещу него в наказателното поле се изправи Ариел Лугаси. Стражът обаче спаси с крак и изби в корнер.

В 32-рата минута стражът на Макаби се намеси добре при остро центриране от Шопов. Последва кратка безредица в отбраната на израелците, но все пак топката бе изчистена.

34' - 1:0! След сериозни усилия и доза късмет топката стигна до Линдсет в наказателното поле, а норвежецът завърши прецизно и се разписа. Останаха съмнения за засада, за което имаха претенции и от израелския клуб.

В 44-тата минута Кордоба влезе по-остро в противников футболист, като с тяло мина пред него и го блъсна. Съдията не даде фал, а това породи недоволство към него, като треньорът на Макаби му се развика.

Второ полувреме

Секунди след старта на второто полувреме ЦСКА организира добра атака, но Линдсет и Скаршем не се разбраха в заключителната фаза, за да се стигне до чисто голово положение.

В 47-ата минута Хайнц проби добре отляво и подаде по земя в наказателното поле към Скаршем, който обаче се размина с топката. Атаката завърши с мощен изстрел на Вион, но неточен.

Около пет минути след началото на втората част Чорбаджийски бе съборен отзад в наказателното поле току пред вратарското поле. Главният арбитър посочи бялата точка въпреки претенциите от играчите и от щаба на Макаби.

52' - 2:0! Хайнц се нае с изпълнението на дузпата и прати топката високо в левия ъгъл на вратаря, който остана под топката.

В 57-ата минута Линдсет прецизно намери Скаршем в наказателното поле. Вторият бе непокрит и на няколко метра от голлинията, но направи много, много неточен удар от прекрасната позиция.

В следващия четвърт час нямаше чисти положения за гол пред двете врати, но ЦСКА стоеше добре на терена и контролираше топката. Освен това в защита "червените" бяха стабилни и не позволяваха на Макаби да разиграва повече или да стига до вратата на Дюлгеров.

В 74-тата минута Симеон Александров се появи в игра вместо Тобиас Хайнц.

76' - 2:1! Амер Алтури намали изоставането за своя тим малко след паузата за вода. Извеждащо подаване зад "червената" отбрана, след което последва успореден на голлинията пас в наказателното поле, който предостави топката на Алтури и той нямаше как да не вкара сам пред опразнената врата.

В следващите секунди Дюлгеров блесна с хубава намеса, след като излезе да скъси ъгъла пред опонент, озовал се очи в очи срещу него, макар и леко встрани от вратата.

Десетина минути преди края Чорбаджийски бе заменен от Борносузов, който също дебютира неофициално. Лумбард Делова пак замени Шопов.

Преди ЦСКА срещу Макаби Петах Тиква

ЦСКА изигра четири приятелски мача до момента, като победи във всеки от тях - срещу Беласица (2:0), Крумовград (2:0), Поли Яш (2:1) и Берое (3:0). По-късно днес, от 17:30 часа, състезателите на Томислав Стипич ще премерят сили и със сръбския Раднички Ниш. Очакват се различни стартови 11-ки в двата мача, като повечето от играчите да бъдат тествани в пълни 90 минути.

Макаби Петах Тиква се бори в групата на изпадащите през миналия сезон в елита на Израел, като завърши на 8-о място в крайното класиране. Въпреки това тимът спечели купата на страната, след като сломи във финала Апоел Беер Шева, а на 1/4-финалите след продължения изхвърли гранда Макаби Тел Авив.

На 15 юли Макаби Петах Тиква срещу Макаби Тел Авив във финала за Суперкупата на Израел, а десетина дни след това срещу Брага във втория кръг от квалификациите в Лига Европа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички