ЦСКА не радва срещу Лудогорец през юли, но Левски се забавлява срещу Локо (Сф) тогава


ЦСКА не радва срещу Лудогорец през юли, но Левски се забавлява срещу Локо (Сф) тогава
Снимка: БГНЕС

3139 0

Сезон 2024/25 в Първа лига започва малко по-различно за българските грандове Левски и ЦСКА. Това е така, защото те се изправят срещу противници, с които никога не са играли в първи кръг, поне през 21-ви век.

Левски срещу Локо (Сф) през юли

"Сините" гостуват на Локомотив (София) на 20 юли, а "червените" играят в Разград с Лудогорец. Все пак, Левски е играл с "железничарите" от "Надежда" през юли и помни с добро тази среща.

През юли ЦСКА няма победа над Лудогорец

Още: Още на старта: Станислав Генчев ще се бори с кошмарна тенденция в Левски

Тогава, в трети кръг, тимът от "Герена" разби съперника си с 6:0. Това се случи в началото на миналия сезон - на 30 юли 2023 година.

Иначе, преимството в общите сблъсъци между двата столични тима през 21-ви век е на страната на "сините" - 26 победи, 8 равни, 7 загуби.

ЦСКА срещу Лудогорец в седмия месец от годината

ЦСКА също не е започвал сезон с дерби с шампиона. Двата тима обаче са играли 3 пъти през юли. Единият път това се случи в мача за Суперкупата на България на 17 юли 2021 г. На "Армията" обаче не искат да си спомнят за онзи мач, защото загубиха катастрофално с 0:4.

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

"Армейците" и разградчани играят и на 22 юли 2017 г. Тогава ЦСКА губи с 0:1 в мача от втори кръг. Следващата юлска среща е на 5-и през 2020 г. Тогава тимовете правят равенство 1;1 в трети кръг.

Още: Левски с четири тренировки пред фенове и медии преди гостуването на Локомотив София

Иначе Лудогорец има голямо преимущество в битките със столичния гранд - 44 мача, 22 победи, 16 равенства и 6 загуби. А ето какво иска да види от ЦСКА срещу Лудогорец треньорът Томислав Стипич. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички