ЦСКА облече черно за бенефиса на Стипич, и Арда се изгаври с някогашните шампиони (ВИДЕО)


ЦСКА облече черно за бенефиса на Стипич, и Арда се изгаври с някогашните шампиони (ВИДЕО)
Снимка: Lap.bg

5301 0

Арда Кърджали победи ЦСКА за първи път в историята си! Южняците се възползваха от срамния период в историята на 31-кратните шампиони и за първи път го сломиха в цялата си история. Това се случи в 12-ия двубой между двата отбора. Домакините се наложиха с 2:1 в двубоя от шестия кръг на Първа лига.

Попаденията бяха дело на Офор и Тилев в съответно 42-ата и 53-ата минута. В заключителните пет минути първият гол за ЦСКА в последните близо 270 минути вкара новото попълнение Годуин Коялипу. Именно нападателят бе сред малкото в отбора на гостите, който оставяше добри впечатления в мача. 

Томислав Стипич опита да спасява още един мач с драстични промени след почивка, което предизвика скандал с участието на извадения Тобиас Хайнц. Не е ясно обаче как хърватинът ще спаси поста си след четири загуби в първите пет срещи от Първа лига. ЦСКА е 13-и във временното класиране, а още в петък ще приеме символично Ботев Пловдив в “Надежда”.

Първо полувреме

Още в първата минута двойно подаване между Коялипу и Хайнц приключи с центриране в ръката на Велковски. Крайникът на бранителя обаче беше прибран и претенциите бяха неоснователни. 

В осмата минута Вион тръгна да лъже пред собственото наказателно поле и изгуби топката, но Арда не успя да завърши с удар към вратата на Бусато. 

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Каскардо също имаше претенции в наказателното поле след сблъсък в Линдсет, но Ел-Хатиб беше конкретен в ситуацията. 

След 20 минути игра норвежка атака завърши с опит за задна ножица на Хайнц, но Господинов не срещна проблеми. 

В 25-ата минута Станислав Иванов бе забравен от съперниковата защита и засече центриране, но топката попадна в обсега на Бусато и бразилецът отново се намеси с цената на чиста мрежа. 

ГОЛ! Браян Кордоба бе смазан от Чинонсо Офор в 42'. Легионерът засече топката с глава и я прати прецизно в долния ляв ъгъл - 1:0!

Гостите бяха напът да отговорят, но при опит на Християн Петров топката се отклони в десния страничен стълб!

Второ полувреме

Срещата продължи със статично положение пред вратата на домакините, но "армейците" отново не успяха да сторят нужното за изравнителен гол. 

Почти всеки извеждащ пас намираше Чинонсо и логично се стигна до втория гол:

В 53-ата минута Станислав Иванов не срещна проблеми с Християн Петров отдясно и намери свободния Иван Тилев в наказателното поле. Българинът оформи 2:0!

След час игра Коялипу бе близко до дебютното си попадение, но Господинов отклони мощния удар. 

Вижте скандалното отношение на Хайнц към треньорския щаб!

В следващите минути Арда опита да нансете трети удар по разбитото самочувствие на ЦСКА, но Цонев нацели напречната греда. 

ГОЛ! Коялипу заслужено върна един гол в 85-ата минута. Новият нападател на ЦСКА засече с глава топката след центриране от фал пред флагчето за корнер - 2:1!

Стартови състави

Арда: Господинов, Каскардо, Чинонсо, Цонев, Хюсеинов, Йорданов, Виячки, Тилев, Велковски, Ебоа, Иванов

ЦСКА: Бусато, Петров, Кордоба, Вион, Санянг, Марселино, Илиев, Линдсет, Скаршем, Хайнц, Коялипу

Преди мача

За последно "армейците" бяха бити от Спартак Варна и Славия с обща голова разлика 0:4. През пролетта ЦСКА се наложи в Кърджали с 3:2 след два обрата в срещата. 

Арда от началото на сезона разполага с шест точки и има победа повече от ЦСКА при еднакъв брой загуби - 3. Южняците паднаха от Лудогорец, Спартак Варна и Локомотив Пловдив, а победиха Хебър и Крумовград.

Снощи "армейците" тренираха в Хасково. Контузени са Джейсън Локило и националът Лумбард Делова, така че съставът отново ще се прекроява в движение. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички