ЦСКА с историческо поражение - загуби за първи път от Септември в историята си


ЦСКА с историческо поражение - загуби за първи път от Септември в историята си
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

2151 0

Стабилизирането на ЦСКА все още не е факт - тимът допусна втора загуба под ръководството на Александър Томаш, отстъпвайки с 0:1 на Септември на "Васил Левски".

Това е историческо първо поражение за "червените" от този съперник в 13 мача помежду им. Септемврийци се изравниха с "армейците" по точки - имат по 10.

Единственото попадение в двубоя падна в 38-ата минута и бе дело на Бертран Фурие. Гостите доиграха мача в малцинство, тъй като Митко Митков получи втори жълт картон в 87-ата минута.

Първо полувреме

Първи пропуск за "червените" в двубоя - в 16-ата минута Илиан Илиев-младши получи подаване отляво и стреля с глава, но топката премина встрани от вратата.

В 22-ата минута се откри възможност за Септември, като Фурие се забави да нанесе удар от наказателното поле и Лиъм Купър успя да изчисти. При това свое действие обаче защитникът получи някаква контузия, вероятно мускулна, и бе заменен принудително от Браян Кордоба.

При последвали смяната ъглов удар Рупанов нанесе удар с глава, но не намери очертанията на вратата. В 38-ата минута Септември изненадващо поведе - при контраатака на гостите удар на Чандъров рикошира в крака на бранител в червено и достигна до Фурие, който със силен изстрел прати топката във вратата на Густаво Бусато - 0:1.

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

В последните минути на полувремето се случи спорен момент на границата на наказателното поле на ЦСКА. Кареасо падна на тревата за дузпа след съприкосновение с Виктор Очаи, но реферът Стоян Арсов отсъди пряк свободен удар. След секунди обаче ВАР реферът сигнализира ситуацията да бъде преразгледана и Арсов прецени, че няма основание за дузпа.

Второ полувреме

В 57-ата минута Рупанов свали с глава към Чандъров, който също с глава стреля към вратата на "червените", но нацели напречната греда. В 70' Коялипу пробва изстрел извън наказателното поле, но Шейтанов отрази. 

В 80-ата минута ЦСКА изяви нови претенции за дузпа след удар на Линдсет, който се отби в ръката на Чандъров. Тя обаче беше прибрана до тялото на футболиста на Септември. Минута по-късно бившият футболист на Левски сгреши и това позволи на Локило да нанесе удар, но без да застраши вратата на Бусато. 

В 87' Септември остана с човек по-малко, тъй като Митко Митков извърши нарушение и получи втори жълт картон в двубоя. 

Стартови състави

ЦСКА: Бусато, Делова, Купър, Пинто, Кареасо, Турицов, Етоо, Исека, Фаетон, Хайнц, Илиев;

Септември: Шейтанов, Полендаков, Очаи, Йоншачъ, Хрисов, Митков, Есума, Абдиел, Чандъров, Фоуриер, Рупанов.

Преди мача 

Възпитаниците на Александър Томаш ще опитат да се върнат към победите след двете над Локомотив София и Берое и ремито срещу Черно море. Добрите новини са "сухата" мрежа в последните 3 срещи. 

Септември на Николай Митов пък e с реми и загуба след победите над Славия и Хебър. ЦСКА е в серия от девет поредни официални победи над градския съперник. За последно в началото на годината го победи с 1:0 в контрола.

В изминалите 12 поредни победи над Септември - ЦСКА е вкарал два пъти по 5 гола (5:1,5:2). За последно това се е случило в домакинство през 2019-а, преди това е при визита в края на миналия век.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички