ЦСКА се готви със сериозни документи за УЕФА, за да го признае за автентичния клуб


ЦСКА се готви със сериозни документи за УЕФА, за да го признае за автентичния клуб
Снимка: Оф. сайт на ЦСКА

11 0

От ЦСКА се готвят да подготвят сериозна по обем документация, която да бъде изпратена до УЕФА, която да може официално да приеме настоящия клуб за наследник на фалиралото дружество. С тази работа ще се занимават някои от новите имена в клуба след смяната на собствеността.

Според запознати техническият директор Михаил Александров е коментирал темата и по време на командировката си в Нион в края на миналия сезон, когато все още не беше официално обявен като силен човек в Борисовата градина. Както е известно, съвсем скоро ЦСКА ще придобие юридическото название „ПФК ЦСКА“, пише "Тема спорт".

ЦСКА ще се задейства с документация към УЕФА

Преди около два месеца - на 13 юни 2024 година, синдикът на фалиралия ЦСКА Дора Милева е подала молба до съда за свикване на Общо събрание на кредиторите, на което да се гласува заличаване на дружеството ПФК ЦСКА. То се провежда след месец, а на 24 юли Софийски градски съд излезе с решение, че прекратява производството по несъстоятелност и постановява заличаване на ПФК ЦСКА АД. СГС добавя, че решението е обжалваемо пред Софийски апелативен съд в 7-дневен срок.

Още: Голмайстори в Първа лига през сезон 2024/25: Ахмедов с голяма преднина

 Нещо, от което никой не се е възползвал. Така от СГС са изпратили до Търговския регистър заверен запис с влязло в сила решение, което трябва да бъде вписано в ТР най-късно до три работни дни. Когато тази процедура се извърши, името ПФК ЦСКА става свободно, след което моментално ще бъде придобито от ЦСКА-София, тъй като "червените" вече са го запазили.

Когато това се случи, ще започне работа по въпросната документация, за да може европейската централа най-накрая да потвърди, че клубът е исторически приемник на фалиралото дружество. В сайта на УЕФА в момента са отбелязани само европейските резултати на армейците от 2016-а насам.

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Още: Класиране в Първа лига през сезон 2024/25 - ЦСКА отиде 12-и

ЦСКА с план “Б” след отложеното дерби срещу ЦСКА 1948

Иван Велчев избухна по адрес на ЦСКА след триумфа на Насар на Олимпийските игри

Летен трансферен прозорец в Първа лига: Нов трансфер в Локомотив Пловдив (ОБНОВЯВА СЕ)

Цветомир Найденов обясни отлагането на дербито с ЦСКА по най-култовия начин с 4 думи

ЦСКА реагира на решението БФС да отложи гостуването на ЦСКА 1948

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички