ЦСКА се класира за младежката Шампионска лига, ще бори тежка статистика


ЦСКА се класира за младежката Шампионска лига, ще бори тежка статистика
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

779 0

Отборът на ЦСКА до 18 години ще участва в младежката Шампионска лига, след като спечели Купата на БФС срещу Септември след 4:3 след дузпи.  В редовното време финалът на стадион „Александър Шаламанов“ в София завърши без отбелязани попадения – 0:0.

При наказателните удари младите "армейски" футболисти вкараха четири пъти от четири опита. Септемврийци пропуснаха два пъти – най-напред чрез Кубрат Йонашчъ, който изпрати топката в аут, а след това не успя и капитанът Валентин Доцев. Неговият изстрел беше спасен от вратаря на ЦСКА Георги Гергинов.

ЦСКА U18 е в Шампионска лига

ЦСКА за първи път ще играе в тази надпревара, която Европейската централа организира от сезон 2013/14 насам. До момента едва един български тим е елиминирал противник – това е набор 2003 на Септември (София), който се справи с албанския Академия Футболит.

От сезон 2024/25 ще има нов формат, който е адаптиран според промените и в Шампионската лига при мъжете. Тези, чиито мъжки тимове са в груповата фаза, ще добият както и досега право да играят също групова фаза.

Пътят на представителите на местните лиги, какъвто е случаят с ЦСКА, ще бъде преструктуриран. Това ще се направи, за да включва местните младежки шампиони на всички асоциации-членки на УЕФА. А на двубоя на "червените" бе забелязано любопитно присъствие. Това на Михаил Александров, който е спряган за спортен директор на ЦСКА.

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички