Гриша Ганчев: Всичко ме дразни в София


Гриша Ганчев: Всичко ме дразни в София
Снимка: Lap.bg

9009 0

След новината, че Гриша Ганчев и неговият син Данаил се оттеглят от ЦСКА не е имало официално изявление от някой от двамата. Това едва ли е голяма изненада и предвид факта, че Гриша Ганчев рядко дава интервюта и изяви по медиите - особено в последно време.

Най-скорошното обширно интервю на вече бившия собственик на "армейците" датира отпреди по-малко от половин година. Тогава се появи в подкаст, като влезе в любопитен разговор с водещите Владимир Памуков и Красимир Минев.

В един момент от дискусията Минев го попита какво не му харесва в София. А отговорът на Ганчев бе красноречив и доста подробен:

Още: Гриша Ганчев: Тодор Живков го е казал - като нямаш пари, кого ще командваш, нямаш право

Гриша Ганчев обясни защо изобщо не харесва София

Гриша Ганчев за София

Всичко. Като идвах към вас - трафик, мръсотия. Никога (бел. ред. не вярва, че това някога ще се оправи). А и София става мегаполис с всяка една година. Помните каква беше София преди години - чиста, проветрива. В студентски град - едни градини, едни чудесии.

Да, евтино, такова мудно строителство, но пак си беше красиво. Сега е нещо страшно. Заприличваме на Гърция. Гърция преди военните преврати - нито Атина е била толкова голям град, нито Солун. Но след превратите, когато се установява демокрацията, виждаш какво става и в Гърция. Има два големи мегаполиса и такива китни малки градчета" - започва с отговора си той за "Код спорт".

Гриша Ганчев: Те са големите боклуци - проблемът е в тези, които дават парите

Впоследствие дава пример и с град, който е тясно свързан с него, но и град, в който остават все по-малко млади хора - Ловеч. Той се върна назад във времето, когато е поискал да прави завод, но това не се е осъществило поради една или друга причина.

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

"Няма начин. Хората търсят поминък, искат да работят нещо. Какво да работиш в Ловеч например. Тръгнах да правя заводи - бум по главата и приключихме. Този завод можеше да даде доста хубаво бъдеще на града, защото втора, трета фаза и с помощните производства се очакваше да има около 12 000 заети. Сега са 70-80 човека - правят по някоя друга кола на година.

Не става - трябва да има държавно предприемаческо мислене" - каза още по темата Ганчев. Самият Гриша Ганчев признава: "Много грешки направих, една от тях е, че се доверих на професионални лъжци".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички