ЦСКА спря серията си от загуби с красива игра в голова фиеста


ЦСКА спря серията си от загуби с красива игра в голова фиеста

1628 0

ЦСКА записа нова победа по време на зимната си подготовка, след като с голове на Соарес, Причиненко и Галчев (2 асистенции на Жоаким) стигна до 3:2 над чешкия Слован (Либерец).

"Червените" излязоха в състав Дивиш, Попов, Причиненко, Супосепа, Витанов, Галчев, Бъркляча, Стоянов, Фортеш, Жоаким и завърналия се от Купата на Африка Луис Соарес.

Чешкият състав почна по-добре и можеше да открие още в 5', но от добра позиция Оброчник стреля в аут. В 14' ЦСКА отговори, като Жоаким открадна в центъра и се озова сам срещу вратаря, но стреля право в него.

Мачът продължи да е двуостър, като двата тима изпуснаха куп положения преди резултатът да бъде открит. Това все пак се случи в 42', но Слован успя пръв да се добере до гол. След жестока грешка в защита трима от състава на чехите излязоха сами срещу двама от ЦСКА. Н'Диайе беше изведен отлично на дузпата и той успя да се разпише - 0:1.

САмо 3 минути по-късно обаче "червените" върнаха гола. Соарес беше изведен по десния фланг с брилянтен пас на Жоаким, а крилото премина през бранител и стреля неспасяемо в долния десен ъгъл - 1:1.

Втората част беше още по-динамична, въпреки промените в двата състава. След нова порция пропуснати възможности ЦСКА пръв се възползва и успя да поведе с 2:1. Галчев центрира от корнер в 67' и Причиненко успя с плонж да насочи топката във вратата 2:1.

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Сами минута по-късно "армейците" поведоха с 2 гола, като Жоаким се отчете с втора асистенция в мача. Той направи пробив до аутлинията и върна към точката за изпълнение на дузпа, където беше Галчев. Бившият ас на Ботев стреля силно и направи 3:1.

Последваха куп смени за ЦСКА, като това наруши ритъма на тима, а в 71' Фрьодек вкара превъзходен гол от пряк свободен удар, но и това не помогна на Слован да се спаси от загуба - 3:2 за ЦСКА.

С тази победа момчетата на Стойчо Младенов прекратиха серията си от две поредни загуби по време на подготвителния си лагер в Анталия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички