ЦСКА свива бюджета до 5 млн. лв, за да оцелее


ЦСКА свива бюджета до 5 млн. лв, за да оцелее
Снимка: Любомир Спиров/БГНЕС

1142 0

Новите собственици на ЦСКА са готови с план за спасението на клуба. Той включва свиването на бюджета до около 5 млн. лв., изключва фалит и ще бъде представен в събота предз феновете, разкрива stаndаrtnews.com, позовавайки се на свои източници.

Не се предвижда появата на голям благодетел, защото такъв няма на хоризонта.

В бюджета от 5 млн., не влиза издръжка на школата и изграждането на базата, където се очаква здраво рамо от "ЦСКА Завинаги". Разчита се едно от основните пера да бъде членският внос. Всеки желаещ ще трябва да плаща 30 лева на година. Ултрасите ще бъдат помолени и за по-масово купуване на билети, за да бъде достигната средна бройка от около 5000 на мач.

Предвижда се УС от 9-10 бизнесмени. По идея на Стойне Манолов те ще дават по 100 000 лева годишно. Следват перата "ТВ приходи", спонсори и трансфери. Напълно реалистично е така да бъдат събрани към 5 милиона лева и отделно да бъдат изплащани текущи задължения. Общият борч на ЦСКА е към 22 милиона лева към днешна дата, показват последните данни.

Както е известно, в събота Иво Манджуков и Милко Георгиев ще се срещнат в баскетболната зала с представители на сектор "Г", за да представят концепцията си и да потърсят подкрепа. Засега в ЦСКА нямат сериозни притеснения за лиценза. Положението не е по-различно от миналата или по-миналата година, потвърдиха и от новата власт, и от кабинета на изп. директор Александър Тодоров.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички