ЦСКА вкара 3 и изпусна още 10 срещу "Ботев" Ихтиман


ЦСКА вкара 3 и изпусна още 10 срещу "Ботев" Ихтиман

1261 0

ЦСКА продължава наказателната си акция в Югозападната "В" група. "Червените" спечелиха с 3:0 срещу "Ботев" Ихтиман мача си от 4-ия кръг и продължават да са убедително начело в класирането със 100-процентов актив.

Трите попадения бяха най-малкото с което тимът от Ихтиман се отърва на жегата в "Надежда". Футболистите на ЦСКА пропуснаха безброй положения, а с това да подобрят и постижението от 7:0, с колкото спечелиха срещу Чепинец миналата седмица.

Първата опасност пред вратата на "Ботев" дойде в 11-ата минута. Борис Галчев изведе Костадин Хазуров, който преодоля вратаря, но си поведе дълго топката. Нападателят се озова на фланга и направи опит да центрира, но това не доведе до опасност.

В 28-ата минута Головодов направи фрапантен пропуск. Ангел Грънчов подаде към съотборника си, който не успя да вкара от 4-5 метра на празна врата.

Десетина минути по-късно Хазуров беше изведен сам срещу вратаря на Ихтиман Милетко Христов. Нападателят шутира без да се бави, но право в стража. При добавката Хазуров за втори път пробва късмета си, но топката отво се отби в Христов.

Малко след това Самир Аясс се озова на добра позиция, но шутира над напречната греда.

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

В самия край на първото полувреме пред Хазуров за пореден път се отвори отлична възможност да отбележи. Вратарят Христов излезе неразчетено и се размина с топката. Хазуров обаче се забави да нанесе завършващ удар и топката му беше избита в корнер.

Втората част започна с опасност пред вратата на домакините. Головодов шутира отляво под ъгъл, но стражът на Ихтиман бе заел добра позиция и отрази опасността. Минута по-късно младокът пропусна сам срещу вратаря.

В 52-ата минута дойде и най-сериозната и може би единствена опасност през вратата на ЦСКА. Юношата на "червените" Пол Александров пропусна да се разпише от чиста позиция, стреляйки в тялото на Стоян Колев.

Печелившият ход на треньора Христо Янев се оказа включването в игра на Преслав Йорданов. Само минута след появата му на терена той асистира на Борис Галчев, който не пропусна и каръкът беше счупен 63-ата минута.

В 72-ата минута Барбов получи втори жълт картон за груб фаул и "Ботев" остана с човек по-малко.

Пропуските на "червените" продължиха. В 79-ата минута Милен Кикарин сложи топката на крака на Преслав Йорданов, който от няколко метра не уцели вратата.

Минута по-късно Николай Цветков не успя да отбележи сам срещу вратаря.

В 86-ата минута Преслав Йорданов с удар от границата на наказателното поле вкара за 2:0 и на практика сложи край на спора. Третото попадение, дело отново на капитана Галчев в добавеното време, беше само заслужен завършек на един двубой, в който ЦСКА имаха огромно превъзходство.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички