Дончо Донев: На "Армията" са за съд!


Дончо Донев: На "Армията" са за съд!

3681 0

Бившият футболист на "Левски" и Локомотив (Сф) Дончо Донев, който е шеф на синдиката на професионалните футболисти у нас, коментира пред "България Днес" ситуацията, в която от ЦСКА са принудили служители и играчи да подпишат, че се отказват от дължимите им пари, за да се спаси лицензът на клуба.

Г-н Донев, синдикатът на футболистите може ли да направи нещо, за да защити играчите на ЦСКА в случая, след като те са подписали, че са си взели заплатите, а пък всъщност не са?

- Разбира се, чакаме ги. Ако някой се обърне към нас, сме готови да му помогнем. Имаме юристи, адвокати, всичко необходимо, за да защитим правата на футболистите. Но трябва да кажа, че решението дали ще се обърнат към нас или не си е лично тяхно. Ние в случая не можем да направим нищо, ако те сами не поискат.

Но това нещо е и документална измама, може ли да влезе в граждански съд?

- Да, измама е и мисля, че може да се стигне и до съд. Но не мога да кажа какви евентуални присъди могат да бъдат дадени. В края на краищата всеки футболист си има договор и трябва да го изпълнява, а клубът от своя страна да изпълнява своите задължения, едно от които е да плаща.

Имали ли сте случаи, в които сте защитавали играчи, неполучили дължимите си суми?

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

- Имали сме, и то пак от ЦСКА. Имена не искам да споменавам, но ги защитихме пред Арбитражния съд и клубът бе осъден да си плати. Мога да кажа, че Арбитражният съд работи много добре. По-нататък дали тези играчи са си взели парите или не - не мога да кажа, защото синдикатът няма тези правомощия.

Могат ли футболистите да напуснат клуба при това положение, в което са сложили подписи под неверни документи?

- По принцип могат. Но има нещо друго - тези футболисти може да са решили да направят отстъпка в името на ЦСКА, тъй като обичат отбора, част от кариерите им са минали в него, имат добри спомени и тъй нататък.

Дано нещата се оправят, защото пари се бавят не само при "армейците", но и в много клубове. А ЦСКА и "Левски" са грандове и без тях не може в "А" група.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички