Държавата съди ЦСКА за 400 000 лева


Държавата съди ЦСКА за 400 000 лева
Снимка: Иван Йочев

951 0

Спортното министерство може да заведе дело срещу ЦСКА за унищожаване на държавна собственост, заяви министър Красен Кралев.

Причината е в съборения балон на Панчарево, който е остойностен на 375 379 лева в дълготрайните активи на ведомството, което се явява собственик на базата.

„Имаме експертиза, която показва, че балонът е опасен. Ако падне, сигурно ние ще сме виновни и ще отговаряме за това", заяви изпълнителният директор на клуба Александър Тодоров.

От министерството обаче предоставиха на "24 часа" идната кореспонденция по случая, като такава експертиза липсва. ЦСКА е изпратил писмо на 27 октомври, в което се иска да се разруши балонът, защото е опасен. На 12 ноември е отговорено, че това може да стане едва след минаването на специална комисия, която да установи фактите.

След като се разбра, че вече балонът е съборен, бе пратена наистина комисия. Нейното заключение е, че липсват документи, които да оправдават събарянето. Няма и разрешение, каквото се изисква от член 24 на договора с клуба за базата. И демонтажът е извършен абсолютно непрофесионално и рисковано без план, който се изисква по закон.

„Не мога да разбера такова отношение. Още при встъпването си в длъжност заявих, че ще се опитам да реша проблема, който никой не иска да реши 25 години. Но в рамките на закона. И това се прави зад гърба ни", допълни Красен Кралев.

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

„Обжалваме решението и за Зимния дворец, защото в решението на КЗК има цитирани цели пасажи от жалбата. Ей така, едно към едно. А парите липсват. Няма как да ти дадат 35 милиона и да правиш ремонт за 51. Значи другите обекти трябва да се продадат, за да се финансира този", допълни Кралев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички