Един от най-силните играчи на ЦСКА при Гриша Ганчев отива в клуб, в който българин е легенда


Един от най-силните играчи на ЦСКА при Гриша Ганчев отива в клуб, в който българин е легенда
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

9984 0

Бившият нападател на ЦСКА Жорди Кайседо е пред силен трансфер. 26-годишният атакуващ футболист, който се отличи с 65 мача, 32 гола и 3 асистенции за "армейците", може да заиграе в испанския Спортинг Хихон, който се намира в Сегунда Дивисион.

Жорди Кайседо отива в Спортинг Хихон

Кайседо бе един от най-силните играчи на "червените" в ерата "Гриша Ганчев", като ЦСКА остава клубът, за който е изиграл най-много мачове. Той пристигна при "армейците" през февруари 2021-ва година, но бе продаден през лятото на 2022-ра на мексиканския Тигрес.

След това изкара наем в турския Сиваспор, преди да бъде отдаден под нов наем в друг мексикански тим - Атлас. Кайседо, който в момента участва на Копа Америка с Еквадор, вече е постигнал споразумение с испанския отбор.

Припомняме, че в същинска легенда за Спортинг Хихон се превърна Георги Йорданов, който има над 80 мача за тима. Неговият дебют за Спортинг е на 2-ри септември 1990 година, като е третият българин с най-много срещи в испанската Ла Лига - 69. Ламята, както още е известен, преминава в Спортинг с трансфер от Левски и остава три години в испанския тим, след което играе и в други отбори от иберийската страна. Вижте и кои са всички български футболисти, играли в Ла Лига.

Жорди Кайседо отива в Спортинг Хихон

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички