Ел Маестро го нарочи в ЦСКА, а сега е във формата на живота си: Играчът коментира специалиста


Ел Маестро го нарочи в ЦСКА, а сега е във формата на живота си: Играчът коментира специалиста
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

20571 0

Любопитно интервю даде бившият футболист на ЦСКА и настоящ бранител в Локомотив Пловдив Ангел Лясков. В него той коментира и настоящия старши треньор на "армейците" Нестор Ел Маестро. Именно Ел Маестро даде път на Лясков към големия футбол при първия си престой при "червените".

Бранителят дебютира за ЦСКА на 29 юли 2018 година - няколко седмици, след като Ел маестро пое отбора. Той се движеше добре с развитието си и се превърна в твърд титуляр със седем поредни старта. Седмият обаче бе срещу Левски, където допусна груба грешка и тимът му загуби с 0:1.

След това имаше само още две срещи, в които Ел Маестро му даде шанс. Любослав Пенев също не залагаше на младока особено и така той се видя принуден да се раздели с клуба. Въпреки това признава, че не таи лоши чувства нито към ЦСКА, нито към Ел Маестро.

Още: За втори път в историята: ЦСКА излиза с 0 българи в стартовия си състав срещу Левски?

Освен това той сравни стиловете, които проповядват старши треньорът на Локомотив Пловдив Александър Томаш и самият Ел Маестро, като оприличи този на неговия треньор като този на един от най-добрите в света - Пеп Гуардиола.

"Александър Томаш има стила на Пеп Гуардиола, докато Нестор Ел Маестро..."

"И двамата имат своя начин на мотивация и комуникация с играчите, но в спортно-технически план са много различни (бел. ред. разликите между Томаш и Ел Маестро). Томаш харесва контрола, владеенето на топката. Виждате, че при него ние търсим бързото движение на топката, пасовете… Мога да оприлича стила му с този на Пеп Гуардиола и Роберто Де Зерби. Той ни позволява да мислим, да импровизираме… При Ел Маестро изискванията са отборът да бъде по-компактен, да се играе по-директен футбол.

Ангел Лясков говори за Нестор Ел Маестро

Нямам идея каква е обстановката в съблекалнята на ЦСКА. Поздравихме се преди мача, а след края не го видях. Говорих с неговия брат, който е в щаба му. Аз съм им благодарен, защото те ми дадоха път за големия футбол. Същото ми е отношението към ЦСКА. Нямам чувство на реваншизъм в себе си. Аз вярвам, че всичко, което се е случило е било, защото така е трябвало да стане" - заяви Лясков пред "Тема спорт".

А недоволството на феновете на "армейците" към старши треньора им се засили. Дори се появи информация, че ЦСКА отново ще замени Ел Маестро с Любослав Пенев и всичко е договорено.

Още: Костов срещу Нестор и срещу ЦСКА и Ел Маестро срещу Левски - какво казват цифрите?

ЦСКА уволнява Нестор Ел Маестро, ако не победи Левски

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички