ФИФА отново ще спира картотеките на ЦСКА


ФИФА отново ще спира картотеките на ЦСКА

1224 0

Новото ръководство на ЦСКА подценява много сериозна заплаха. Според "Меридиан мач" ФИФА пак ще удари клуба със забрана за картотеки за следващите два трансферни прозореца.

Наказанието е свързано със загубено дело от клуба в световната футболна централа срещу адвоката Дуарте Коща за дълг от 500 000 евро към бившите футболисти на "червените" Нилсон Антонио и Бернардо Тенгариня.

Скандалът избухна в края на август миналата година, но обжалване на ЦСКА в последния момент отложи санкцията, която трябваше да започне през зимния трансферен прозорец. Сега обаче тя ще се стовари на "Армията" с цялата си строгост, тъй като клубът не е подготвил адекватна защита пред Спортния арбитражен съд.

Обикновено летният трансферен прозорец в България отваря на 15 юни и трае два месеца. Наказанието би било пагубно за ЦСКА, тъй като отборът няма да има право да картотекира дори свободни агенти за срок от една година. Това може да попречи на клуба и да продава, защото на мястото на чуждестранните звезди могат да играят само собствени юноши, което ще свали нивото на тима.

ЦСКА може само да се надява, че дължимото обезщетение от половин милион евро към Нилсон и Тенгариня ще бъде намалено.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички