Филип Филипов каза защо ЦСКА не назначи Томаш още през лятото, а едва сега


Филип Филипов каза защо ЦСКА не назначи Томаш още през лятото, а едва сега
Снимка: Lap.bg

4959 0

Изпълнителният директор на ЦСКА - Филип Филипов, разясни защо клубът не е назначил Александър Томаш за треньор преди новия сезон, а го направи сега. Той обясни защо са гласували доверие на Томислав Стипич, както и защо са го уволнили.

Защо Стипич, а не Томаш през лятото?

"След последния мач, който се изигра на 2 юни и го загубихме от 1948, не можахме да се класираме за европейските клубни турнири, времето за избор на треньор ни беше много кратко, имахме буквално една седмица. Обсъдихме шест варианта и се спряхме на Стипич, защото търсехме необременен треньор да дойде с по-свободно мислене, търсехме човек, който да изповядва офанзивен футбол – Стипич е такъв треньор, търсихме гладен за успехи човек, амбициран. Първите ни впечатления от Стипич бяха такива.

Още: Шеф в ЦСКА отговори на двата въпроса, вълнуващи цяла "червена" България

Филипов обясни и избора на Томаш за ЦСКА

Защо Стипич беше уволнен?

Не искаме да си измиваме ръцете със Стипич. За да се стигне до тези резултати, вина носим абсолютно всички – ръководството, треньорът, футболистите, които са действащите лица на терена. Смяната беше продиктувана от това, че просто Стипич не успя да намери отговор на психическия срив, който се получи след загубата от Спартак Варна. Трите загуби повлияха много лошо на отбора и затова се принудихме да направим тази смяна с Томаш", заяви Филипов пред радио "Дарик".

А защо все пак избраха Томаш?

Още: Александър Томаш с първа задача към Лиъм Купър в ЦСКА

"Томаш е треньор, който аз винаги съм харесвал. Томаш е треньор, който може да изгражда отбори и го е доказал в предните четири отбора, където е работил. Много добре подготвен е спортно-технически, има отличен щаб, с който са изградили много добра комуникация и начин на работа. Томаш е един смел, уверен в себе си треньор и е решителен, какъвто има нужда ЦСКА в момента.

Преговорите с Томаш бяха две минути буквално. Това показва неговата смелост да поеме ЦСКА в такъв момент и да остави отбора, на който беше треньор - Спартак Варна, а отборът му вървеше. Дойде и прие това предизвикателство да постигне големи успехи в ЦСКА", допълни той. В същото време Филипов коментира закъснялата селекция и кой е решил за Томаш

Момент за историята: Купър наследява Пената и Томаш в ЦСКА

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички