И чужденец влиза сред собствениците на ЦСКА


И чужденец влиза сред собствениците на ЦСКА
Снимка: Любомир Спиров/БГНЕС

1628 0

И чужденец ще има сред хората, които вече държат мажоритарният пакет от акции на ЦСКА. Става въпрос за петима бизнесмени, сред които Юлиян Инджов и Ивайло Манджуков, пише "24 часа".

След като вчера бе обявено във Фейсбук, че вече има сделка за акциите, изпълнителният директор Александър Тодоров е събрал всички служители и им е обяснил, че засега всички продължават да работят, както досега, а новите щели да влязат постепенно в клуба.

Всъщност официално промени в ЦСКА може да има евентуално след края на първенството. За свикване на акционерно събрание е необходимо да бъдат уведомени всички 30 дни предварително. В момента акционерите в клуба са близо 70 юридически и физически лица. Това означава, че нещата отиват към края на май и до този момент няма как да бъде освободен например Александър Томов като председател на надзорния съвет на клуба, което всъщност е президентският пост. След това всичко трябва да бъде вписано в съда, за да се тръгне по нов път.

Сред промените, които предстоят в клуба може да бъде и приемане на предложението на "ЦСКА Завинаги" да се поемат изцяло юношите от членовете на сдружението. Това бе отхвърлено няколко пъти от Александър Томов, който влезе в открот конфликт с хората на Александър Чакмаков.

Самият Томов бил категоричен, че ще продължи да работи за намирането на генерален спонсор на отбора. На първо време обаче на екипите може да се появи българска фирма, която да налее сериозна сума до края на сезона. От няколко години ЦСКА е единственият тим в елита, който има само един спонсор на гърба на екипите. Букмейкърската къща, която се рекламира обаче дава пари на всички столични отбори плюс пловдивските "Ботев" и Локомотив.

Със сигурност ще бъде запазена идеята на Томов за предлагане на акции на феновете на борсата. За целта обаче трябва да се оправят един куп неща, заради които комисията за финансов надзор не одобри пропспекта на дружеството преди няколко седмици.

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

Средствата ще бъдат използвани за покриването на дълговете към НАП, които при ръководството на Томов набъбнаха до внушителните б9,6 милиона лева.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички