Историческата серия продължава: И ЦСКА не би Крумовград - второто място в Първа лига е под въпрос (ВИДЕО)


Историческата серия продължава: И ЦСКА не би Крумовград - второто място в Първа лига е под въпрос (ВИДЕО)
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

3576 0

ЦСКА завърши при равен резултат 2:2 срещу Крумовград в мач от 33-тия кръг в Първа лига. Така "армейците" си върнаха поне временно второто място, но имат само точка повече от Черно море, за който предстои дуел срещу Лудогорец. Гостите пък остават шести с 49 пункта без да се борят за нищо.

В същото време продължава историческата серия на Крумовград, който няма загуба във вече 15 поредни мача. За последно допусна поражение през миналата година - на 16 ноември срещу Черно море (с 2:3). Никой новак в елита не е записвал по-голяма серия без загуба в историята на българския футбол.

Стамен Белчев определено може да съжалява, че неговите футболисти не постигнаха успех. Те допуснаха куп пропуски пред противниковата врата, като в същото време и Янко Георгиев изигра силен двубой. Бе изпусната дузпа от Джонатан Линдсет (първа за него), а веднъж и страничния стълб спаси Крумовград след изстрел на Улаус Скаршем и рикошет в противников играч.

И за двата гола на гостите Алекс Колев се отличи с асистенции за Патрик Луан. Първо в третата минута нападателят центрира и намери Луан пред вратарското поле и той безпроблемно насочи топката с глава в мрежата. После в 55-ата свали добре с глава висока топка към Луан, който преодоля Християн Петров, напредна с топка в крака и стреля покрай Густаво Бусато.

Между двете попадения ЦСКА бе осъществил пълен обрат. В 29-ата минута Линдсет завърши добра комбинация в наказателното поле със сънародника си Хайнц, а в 49-ата и другият норвежец - Скаршем, блесна с асистенция към Матиас Фаетон, който се разписа на опразнена врата.

Следващото изпитание за ЦСКА е изключително важно в битката за второто място - пряк дуел срещу Черно море - отново на Националния стадион "Васил Левски (23.05). За Крумовград пък предстои битка като домакин срещу Левски (22.05).

ЦСКА срещу Крумовград

Първо полувреме

Първата добра възможност за гол бе за ЦСКА и дойде още във 2-рата минута. Хайнц центрира отдясно и потърси Кареасо в наказателното поле, но Янко Георгиев излезе и улови току пред него.

3' - 0:1! Гостите обаче вкараха с първото си положение. Алекс Колев центрира и намери Патрик Луан току пред вратарското поле, като той насочи топката с глава от непосредствена дистанция и не остави шанс на Бусато. Голът бе преразгледан от ВАР за доста време, но накрая бе признат.

Малко след 10-ата минута Крумовград получи правото да изпълни три поредни корнера отдясно на вратата на Бусато. Серкан Юсеин ги изпълни, като при първия и при третия се стигна до напрежение. Първо Бусато изби в ъглов удар, а накрая се стигна до кратко разбъркване и слаб изстрел към опразнената голлиния, при който обаче топката не стигна до целта.

В 21-вата минута ЦСКА отправи първи точен удар. Фаетон получи отляво и влезе навътре, за да стреля извън наказателното поле. Топката обаче попадна право в ръцете на Георгиев, който нямаше никакви проблеми да улови.

Три минути след това домакините организираха добра атака, а Линдсет подаде отдясно в наказателното поле, но там Кареасо показа много лош контрол над топката. Хайнц бе на по-добра позиция зад него, но двамата не се разбраха.

29' - 1:1! Отлична норвежка комбинация донесе успех на ЦСКА! Хайнц бе намерен в наказателното поле след подаване на Вион и отигра с едно докосване към влизащия на скорост Линдсет. Той пое топката и с второто си докосване стреля покрай излизащия напред Георгиев.

В 34-тата минута отбраната на ЦСКА заспа - Луан и Колев бяха изведени срещу Бусато. Луан опита да играя с топката, но Бусато я взе от краката му. Тя все пак попадна в Колев, който директно стреля, но бразилският вратар отново се намеси и изби в ъглов удар.

В 36-ата минута Фаетон намери добре Хайнц в коридор. Норвежецът можеше да се приближи с топка в крака, но вместо това опита изстрел извън наказателното поле, а Георгиев спаси с отлична намеса.

Секунди след това Скаршем размени двойно подаване с Хайнц, който му върна топката технично с пета. През няколко противникови играчи в наказателното поле Скаршем потърси близкия ъгъл, но прати топката в аут.

Вихрените минути за ЦСКА продължиха и секунди след последното положение Вион стреля силно с левия крак след отлично разгърната атака. Георгиев спаси, а Кареасо опита да довкара топката, но се сблъска със стража. Впоследствие бе вдигнат и флаг за засада.

В 41-вата минтуа Вион подаде остро към Хайнц в наказателното поле, той отклони топката към вратата, но тя се спра в ръката на противников играч и Иво Андреев веднага показа бялата точка за дузпа.

С изпълнението се нае Линдсет, но той не уцели вратата, като топката мина покрай страничния стълб, и се провали в опита си да вкара втори гол.

В добавеното време ЦСКА осъществи още една много опасна атака, при която Хайнц бе намерен в наказателното и опита удар, но той бе блокиран. Топката се озова в Линдсет на границата на наказателното поле и стреля, но намери гърба на останалия на земята Кареасо.

И пореден пропуск - Кареасо стреля от добра позиция на границата на наказателното поле, но прати топката над напречната греда.

Второ полувреме

Рапосо стреля отдалеч секунди след старта на втората част, а след рикошет можеше да стане фатално за Бусато, който остана на място. Все пак тя излезе в корнер.

49' - 2:1! След куп пропуски ЦСКА завърши пълния обрат. Скаршем проби добре отдясно и стигна до аутлинията, откъдето центрира на далечната греда с балонно подаване, което преодоля всички съперникови играчи. Там Фаетон бе непокрит и вкара с глава на опразнената врата.

В 52-рата минута Скаршем намери топката от въздуха по перфектен начин, но след удара му се стигна до рикошет в противников бранител, който прати топката в страничния стълб. След последвалия корнер пък Хайнц стреля зрелищно от въздуха, но този път Янко Георгиев се намеси.

55' - 2:2! Патрик Луан вкара втория си гол в мача. Колев отклони с глава към него, а той се пребори с Християн Петров, напредна с топка в крака и имаше достатъчно време, за да измисли как да преодолее Бусато. В крайна сметка успя и възстанови паритета. 

В 58-ата минута Бусато излезе доста далеч от голлинията си да пресира Колев, който потърси подаване и последва мигновен изстрел, но стражът се намеси, а след това топката попадна в негов съотборник. Секунди след това Линдсет стреля извън наказателното поле, но изпълнението му мина малко покрай страничния стълб.

В следващите минути ЦСКА продължи да натиска и да търси още голове. Белчев пък направи офанзивна смяна, като вкара Кордоба и Шопов место Махмутович и Юга.

В 77-ата минута опасен удар на Линдсет в наказателното поле след подаване на Скаршем бе блокиран от непосредствена дистанция. Последва добавка от Асприля от трудна позиция, а топката излезе в аут.

В 82-рата минута Линдсет намери топката от въздуха и стреля зрелищно, но Янко Георгиев спаси.

Натискът на ЦСКА продължаваше, а главният арбитър Иво Андреев си навлече гнева на фенове, щаб и играчи на "червените", след като спря опасна атака на отбора, защото двама противникови играчи бяха на земята. Това бе пореден такъв случай, а и извън това Андреев отсъди няколко спорни решения, които изнервиха домакините.

До края на мача "армейците" създадоха още доста опасности, но гостите удържаха.

Състави

ЦСКА: Бусато, Вион, Петров, Махмутович, Санян, Юга, Кареасо, Скаршем, Линдсет, Хайнц, Фаетон

Крумовград: Георгиев, Пехливанов, Шимич, Сантана, Али, Арияш, Рапосо, Патрик, Велев, Юсеин, Колев

Преди ЦСКА срещу Крумовград

Крумовград е във фамозна серия от 14 поредни мача без загуба, което е абсолютен рекорд за дебютант в елита. Тимът обаче загуби и двете си срещи срещу този опонент през кампанията до момента (с 0:1 като гост и с 1:4 като домакин).

ЦСКА няма да може да разчита на наказания Фернандо Каранга, контузения Юрген Матей, както и на Илиан Антонов, който е със здравословни проблеми. Брадли де Нойер пък е аут от групата заради треньорско решение. Джонатан Линдсет и Улаус Скаршем и Джонатан Линдсет се завръщат, след като пропуснаха срещата с Лудогорец.

ЦСКА е с равни точки с Черно море в борбата за второто място, което дава право на директно участие в Европа. "Червените" са с по-лоши показатели в преките мачове с "моряците" и трябва да завършат с повече точки, ако искат да грабнат среброто.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички