Мигновена реакция: ЦСКА със съобщение за глобата от УЕФА - каза истината


Мигновена реакция: ЦСКА със съобщение за глобата от УЕФА - каза истината
Снимка: Lap.bg

3779 0

От ЦСКА реагираха много бързо, след като излезе новината, че УЕФА е глобила сериозно клуба. "Армейците" разясниха всичко случило се. Те потвърдиха, че санкция е имало, както и че са наясно с нея от доста време. А сумата от 450 000 евро вече е заплатена.

ЦСКА призна: УЕФА ни глоби 

С официалното съобщение от ЦСКА успокояват своите фенове, че няма никаква заплаха за лиценза за европейските клубни турнири през сезон 2024/25. "Червените" потвърдиха и че ще бъдат под мониторинг в следващите три години, но обясниха, че това е допълнителен стимул всичко да бъде наред.

Ето и цялото съобщение без редакторска намеса:

ЦСКА обясни глобата от УЕФА

"Информация относно санкцията от УЕФА

Във връзка с новината за наложената ни от УЕФА финансова глоба, бихме искали да успокоим, че клубът е информиран за казуса, като официално потвърждение за наказанието имаме от 19.04.24 г., а цялата сума от 450 000 евро и всички допълнителни разходи бяха платени на футболната централа на 16.05.24 г. С това получихме уверение, че лицензът за участие в европейските клубни турнири за следващия сезон (24/25) не е застрашен и остава неговото официализиране. Въпреки че към момента нямаме просрочени плащания, ЦСКА ще остане под мониторинг за период от 3 години - 2025/2026, 2026/2027, 2027/2028. Приемаме мониторинга като допълнителна отговорност да спазваме стриктно финансовия феърплей на УЕФА и да следим и изпълняваме наложените правила от Органа за финансов контрол на клубовете (CFCB) към УЕФА" - написаха в официалния си сайт и в каналите в социалните мрежи. 

Вижте повече за гръмналата новина, че УЕФА е глобила солено ЦСКА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички