Ивайло Петров: Каузата не ме интересува, ЦСКА ще е шампион


Ивайло Петров: Каузата не ме интересува, ЦСКА ще е шампион

2745 0

Бившият вратар на ЦСКА Ивайло Петров-Пифа е убеден, че "армейците" ще стигнат до титлата през този сезон. Той даде интервю пред "Тема Спорт" и заяви, че тимът играе най-добрия футбол и Лудогорец няма да е способен да го спре.

- Г-н Петров, какво е мнението ви за мача Марек - ЦСКА? От "Армията" скочиха срещу съдиите след двубоя...

- Какви съдии, стига оправдания. Истината е, че ЦСКА подцени жестоко мача. Мислеха си, че ще отидат в Дупница, ще се разходят и ще бият с 4:0. Не стават така тези работи. Да беше вкарана дузпата, но не би - фелипе шутира несериозно. Марек беше тотално подценен и ЦСКА си понесе последствията. Но в действителност отборът играе най-добрия футбол в България. Изявите на тима са най-постоянни, няма приливи и отливи. Подценяването няма нищо общо с постоянството. Изобщо не ме интересува българската кауза "Разград". Окей, играят, имат качествени футболисти, но са непостоянни. Допуснаха доста грешки, а ЦСКА не си го позволява.

- Тоест отдавате предимство на ЦСКА в битката за титлата?

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

- Не просто предимство, а на сто процента съм убеден, че ЦСКА ще е шампион. И даже си мисля, че е хубаво, че разликата бе съкратена на три точки, защото сега ЦСКА ще качи отново оборотите и няма да допусне да бъде изместен от върха. Пък и ще има повече интрига и емоции. Стойчо знае как се печели титлата. Имаме футболистите за това, имаме дългата скамейка, отборът е много добре комплектован. Миналата година това беше проблем - нямаше достатъчно класа и бройка на играчите. Но това бе променено през лятото и сега сме на правия път.

- А какво може да препъне ЦСКА по пътя към титлата?

- ЦСКА може сам да се спре. Само това. Само ние можем да си навредим, но не ми се вярва да се случи. Всеки познава марката ЦСКА. Даже чужденците в отбора вече са наясно какво означава клубът. А заради публиката ще изядеш тревата. Видяхте какво беше срещу Лудогорец - толкова пълен стадион, че ти пълни душата. Отдавна не се беше случвало. И няма нищо изненадващо, че надиграхме напълно Разград. Не им оставихме никакъв шанс, но... късмет, вкараха ни от фаул. И съм убеден, че ще затвърдим силното си представяне срещу Разград и в следващите мачове с тях. В плейофите очаквам да вземем 4 точки от двата мача. Абонатите от "Левски" са още по-ясни - от тях си имаме две победи и това е. Пак ви казвам, че ЦСКА ще стане шампион през този сезон.

- Стойчо Младенов избухна след срещата с Марек, като заяви, че вече всички ще се съобразяват с "каузата". Трябва ли "каузата" да безпокои ЦСКА?

- Нека да забравим за каузата и да си гледаме нашата купичка. Все търсим в някои друг грешките. А след мача с Марек никой от ЦСКА не излезе да каже, че ги подценихме и почти нямахме голово положение. Хайде сега, в клуба прекаляват по някой път.

- Какво е мнението ви за вратаря на "армейците" Якуб Дивиш? Допусна няколко грешки през сезона, като тази с Черно море (1:1) може би бе най-фрапираща?

- Дивиш е стабилен вратар и критиките към него ми идват в повече. Все се налага мнението, че когато един вратар пусне гол, грешката е само негова. Но на терена има още 10 негови съотборници, а те какво са правили по време на попадението?! Нападението е най-добрата защита, това правило действа неотменно. Дивиш имаше добри намеси през сезона и смятам, че достойно защитава името си.

- Какви са очакванията ви за двубоя с Локо (Пловдив) в събота? Отборът изживява ренесанс под ръководството на Христо Колев.

- Локо наистина показва доста добро поведение на терена при Христо Колев. Направи силно представяне и срещу Ботев за купата, но това е таванът. Локо няма сили за изненада срещу ЦСКА още повече, че най-добрият им футболист Камбуров няма да играе. Уважавам Локо, но да забравят, че ще си тръгнат дори с точка. Няма начин. Симпатичен отбор са, но нямат нужната класа. Този мач е задължителна победа за ЦСКА.

- Има ли играч в тима, който ви прави по-специално впечатление? Няма как Еуген Трика, с когото работихте в УТА Арад, да не ви е говорил за Серджиу Буш...

-Да, споменавал ми е за него, знаех отпреди, че Буш е добър играч, а в ЦСКА взе да разгръща сериозно потенциала си. Но не мога да отлича някой футболист 8 отбора. Щом даден играч е в ЦСКА, това е достатъчен атестат за неговите качества.

- А какво е мнението ви за основния конкурент на червените Лудогорец?

- Несъмнено отборът накара отново да се заговори за българския футбол, но има немалко неща, които не ми харесват и дори ме дразнят. Говорят за България - национална кауза, подкрепете ни, ние сме с най-много национали и такива подобни... А какво се случи - Моци хвана две дузпи срещу Стяуа и... го превърнахме в национален герой! Нямам нищо против Моци. Спаси ги срещу Стяуа наистина. Но какво правим - вдигаме трибуна на името на човек, отразил две дузпи. Който дори не е българин! А какво се случи с Владо Стоянов?! Него защо го забравяме? Ако не беше той, Разград никога, ама никога нямаше да стигне дотук - до Шампионската лига, а и до Лига Европа миналия сезон. Абсурд! Нима той не направи куп спасявания срещу Стяуа? И изведнъж идва отнякъде някакъв Моци, който го правим национален герой. Потъпкваме си българското. Само за това ми е болно и гадно. Забравяме родното, което е качествено, за да отдадем чест на някоя друга държава. Що за практика? Владо е изключителен човек и вратар и заслужава много по-голямо уважение. Ако на негово място бе някой по-луд и разтро-пан, вече да беше скочил и да каже: "Чакайте бе, какво правим, колко мача ви изкарах?!" За Разград Владо Стоянов е повече от половин отбор. И не мога да приема цялата тази история с трибуна "Моци".

- За последно бяхте треньор на вратарите в УТА Арад, но сега сте без работа. С какво ще се занимавате, има ли някакви предложения към вас?

- Засега нищо конкретно, но след Нова година очаквам развитие по един проект. Свързан е с футбола и възнамерявам да се насоча към него.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички