"Казах му, че това няма как да стане": Димитър Димитров - Херо за срещата с Илия Павлов в хотел


"Казах му, че това няма как да стане": Димитър Димитров - Херо за срещата с Илия Павлов в хотел
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимка: LAP.bg

1949 0

Един от най-популярните български треньори Димитър Димитров - Херо разказа любопитен случай. Специалистът е бил начело на куп родни отбори, сред които Нефтохимик, Литес (Ловеч), Левски, Велбъжд, Локомотив Пловдив, Нафтекс, Черноморец Бургас, Лудогорец, Берое, Арда и Спартак Варна (както и на националния тим).

Херо призна за "Код спорт", че е имал оферта и от ЦСКА. Това се е случило преди години, когато лично Илия Павлов му е предложил да поеме "армейците", докато все още е бил селекционер на националния отбор на България.

Павлов извикал на среща в хотел във Варна Димитров, но когато Херо получил предложението, той му отвърнал, че "няма как да стане това". И не само защото бил начело на България, но и защото предпочитал Левски пред ЦСКА.

Как и защо Херо отказал да поеме ЦСКА след запитване от Илия Павлов

Как Херо отказал на Илия Павлов да поеме ЦСКА?

"Имал съм оферта от ЦСКА. Това беше в периода, когато бях треньор на националния отбор още. Бог да го прости, Илия Павлов ме повика. Аз бях във Варна, не знам по какъв повод. Той разбра, че съм там и ме повика в хотел.

Предложи ми за ЦСКА - да напусна националния и да стана треньор на ЦСКА. Аз му казах, че няма как да стане това нещо. Първо, че бях зает тогава. Второ, казах му, че имам симпатии към другия отбор - противниковия. Казах му го. Сигурно му е станало неприятно, но...

В трудовата книжка ми излиза, че съм работил в ЦСКА, пък не съм работил и един ден. Може би покрай обединението между Литекс и ЦСКА" - разказа той. Припомнете си и друг негов разказ - да залееш Георги Илиев с уиски: как Херо допусна най-голямата грешка в живота си?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички