Колко е виновен Стипич и изтича ли му времето в ЦСКА? Стоян Орманджиев отговори


Колко е виновен Стипич и изтича ли му времето в ЦСКА? Стоян Орманджиев отговори
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

2771 0

Родният гранд ЦСКА не стартира добре сезона, тъй като след четири мача е едва с 3 точки в своя актив в Първа лига. Един от директорите в клуба - Стоян Орманджиев, разясни какво се случва в клуба пред "Тема Спорт". Там той говори за Томислав Стипич и дългосрочния проект, който клубът следва.

Думите на Стоян Орманджиев

"Наясно сме с лошите резултати и слабата игра, от което всички ни боли. Работим обаче на максимални обороти това да се промени и сме уверени, че ще успеем да изградим силен и стойностен отбор. Колкото до треньорската рокада - не смятаме за редно след едва 2 месеца и 4 мача да даваме крайни оценки на работата на треньора. Това е дългосрочен процес, в който ние започнахме да градим всичко от основата. Трудно е за кратък период от време да стигнем до върха на къщата", каза Орманджиев.

Още: ЦСКА излага Томислав Стипич пред медиите преди съдбоносния му мач

"Томислав Стипич беше избран за треньор на ЦСКА измежду 7 други опции, които бяхме подбрали като възможни варианти. Заедно с Филип Филипов проучихме внимателно всички от тях и спрямо футболните и човешки изисквания, които сме поставили към треньорската позиция в ЦСКА, имахме пълно единодушие, че именно Стипич е най-добрият избор. Имайте предвид, че той беше и човекът, който беше напълно готов да поеме ЦСКА в момент, в който бяхме абсолютно разклатени, в който всеки страничен наблюдател би имал съмнения за стабилността на клуба и много други фактори, които ни поставяха в тежка позиция при привличането на треньор".

"От друга страна, Томислав Стипич е с впечатляваща енергия, знае как да комуникира с футболистите, има сходни на нашите идеи и вярваме, че заслужава да получи време, защото поставените пред него цели са в дългосрочен план. Той не е привлечен да гаси пожари по спешност, а да гради дългосрочно стратегията на отбора. Самият той беше наясно, че има голяма възможност първите месеци да страдаме. Въпреки това за миг не се стресна, а напротив - беше напълно готов да приеме предизвикателството и трудностите го мотивират още повече. Нека все пак имаме предвид, че има и допълнителни негативи като това, че не играем на нашия стадион и ни липсва най-силният актив - публиката", добави още той.

Летен трансферен прозорец в Първа лига: Дните за сделки изтичат! (ОБНОВЯВА СЕ)

Хроничен проблем прати играч №1 на ЦСКА в Барселона

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички