Критично за ЦСКА: Готви се историческо наказание - БФС осакатява "червените" за дълго


Критично за ЦСКА: Готви се историческо наказание - БФС осакатява "червените" за дълго
Снимка: Vasilen Dragomanski / LAP.bg

35133 0

Проблемите за ЦСКА далеч не се изчерпват с това, че отборът няма да играе в европейските клубни турнири през следващия сезон. "Армейците" загубиха баража за Лигата на конференциите с 0:2 срещу ЦСКА 1948, но това, което се случи в края, ще има сериозни последствия.

Фенове на "червените" нахлуха на терена на Националния стадион "Васил Левски", заради което мачът бе прекратен за немалко време. Впоследствие все пак се доигра, а емоциите сред запалянковците бяха овладяни и те освободиха терена.

Тепърва се очаква решението на Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз (БФС), но санкциите ще бъдат сурови и рядко срещани в исторически план. Кои са най-лошите сценарии за ЦСКА?

Още: "Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

Огромни наказания и глоби за ЦСКА след нахлуването на терена от феновете

Нахлуването на феновете на ЦСКА ще струва скъпо на клуба

На първо място според правилните има парична глоба от 10 хиляди лева + лишаване от домакинство за два мача, ако има нахлуване на терена с последствие. Такива имаше най-малкото заради временното прекратяване на двубоя.

За опит за физическа саморазправа или малтретиране на противникови състезатели, служебни и длъжности лица също има сериозни последствие в идентичен размер. За удар на служебно лице, каквото може да е футболист, треньор, друг член на щаба на някой от двата тима, има глоба от 10 хиляди лева и лишаване от домакинство между един и четири мача.

За нанесен удар на длъжностно лице, каквито са съдиите, съдийският наблюдател и делегатът, има предвидена нова глоба от 10 хиляди лева и този път лишаване от домакинство от един до шест мача.

Още: В Северна Македония след баража ЦСКА - ЦСКА 1948: Хулигани бият футболисти с бухалки

Тепърва ще се преглеждат много записи от телевизионните камери, ще се чака доклад от няколко страни, а след това ще се прецени кои от споменатите случаи са засегнати. Общата глоба със сигурност ще е петцифрена, а лишаване от домакинство изглежда гарантирано - въпросът е за колко мача.

Така с решението на БФС ЦСКА ще пострада много сериозно и това ще тежи на отбора и за началото на новия сезон. Самият президент на БФС Георги Иванов - Гонзо поиска "възможно най-крути мерки" срещу феновете на ЦСКА.

Равносметка на СДВР след ЦСКА - ЦСКА 1948: Пострадал служител на БФС, полицаи + пет ареста

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички