Равносметка на СДВР след ЦСКА - ЦСКА 1948: Пострадал служител на БФС, полицаи + пет ареста


Равносметка на СДВР след ЦСКА - ЦСКА 1948: Пострадал служител на БФС, полицаи + пет ареста
Снимка: Vasilen Dragomanski / LAP.bg

2182 0

Комисар Лъчезар Колев от СДВР се включи на живо тази сутрин в предаването "Събуди се" по "Нова" и коментира инцидентите по време на мача между ЦСКА и ЦСКА 1948, спечелен от тима от Бистрица с 2:0.

Равносметката на СДВР

Гореспоменатото лице информира, че по време на грозните сцени - след нахлуването на сектор "Г" на терена, са пострадали ограни на реда, както и служител на БФС - делегатът на сблъсъка.

Още: Промените в ЦСКА започват: "Червените" обявяват Михаил Александров и Иван Славов скоро

"СДВР имаше ангажимент само към гостуващия отбор. Към домакина нямахме подобен ангажимент и видяхте, че фенове от сектор „Г“ нахлуха на терена. Заради това ние трябваше да се намесим и приберем футболистите, съдиите и официалните лица в тунела", заяви Колев.

"Има двама пострадали служители на полицията. И двамата са с наранявания на коляното. Арестувани са пет човека. Има заведено досъдебно производство. Още през нощта беше задействана работата. Нямам точна информация дали те имат минали криминални прояви".

"Ние изпълнихме задълженията си както трябва. Ангажиментът за охраната на публиката на домакините беше поверена на охранителна фирма. Видя се, че не успя да се справи. Феновете, когато видяха, че няма да им бъде попречено – нахлуха безпрепятствено на терена".

"Имаме информация, че представител на БФС – делегатът на мача е ударен по дясната скула на почивката. Нанесени са поражения по стадиона. Откъртени са огради, седалки и бетонни парчета", добави още комисарят.

Още: Красен Кралев остана възмутен и призова за нови закони след баража ЦСКА - ЦСКА 1948

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички