Левски с балансирана селекция, а ЦСКА с невиждани харчове - общо 16 млн. бяха похарчени от 6 клуба в Първа лига


Левски с балансирана селекция, а ЦСКА с невиждани харчове - общо 16 млн. бяха похарчени от 6 клуба в Първа лига
Снимка: ЦСКА

43 0

16 милиона лева похарчиха отборите ни през летния трансферен прозорец. 6 от всички 16 клуба в Първа лигa извадиха пари за нови попълнения.  Най-активен в последния ден на пазара бе ЦСКА, който беше длъжен да бъде изключително активен на пазара и се справи добре с този ангажимент. Бяха накупение играчи на всички постове и може да пусне напълно нов отбор само с футболисти от летния трансферен прозорец. "Червените" направиха и незапомнени разходи за покупки на нови футболисти.

За Коялипу, Ето'о, Локило, Исека и Делова бяха платени 3 милиона и 750 хиляди евро, пише "Мач телеграф". Иначе, като се започне от вратаря Иван Дюлгеров, мине през защитниците Делова и Пинто, след това се опишат халфовете Илиян Илиев, Ето'о крилата Локило, Иван Тасев и Зюмюр Бютучи, и се стигне до нападателите Аарон Сека, Куялипу и Борносузов. "Армията" взе от всичко по много.

При Левски селекцията е балансирана

Още: Генчев опитва да си издейства вратар в последния момент, Левски има вече предложения за зимата

При Левски трансферната кампания изглежда най-завършена. "Сините" продадоха четирима играчи за впечатляващите над 6 милиона евро, като над 3,6 милиона от тях са за Хосе Кордоба от Норич. 1,2 милиона евро от Фейенорд за Пламен Андреев не впечатляват толкова с размера на сумата, колкото с престижа на клуба, където стражът отива. Като се има предвид, че и Рикардиньо, който стигна тавана си, бе продаден на Виктория Пилзен за 1,2 милиона, то това може би е най-позитивният изходящ прозорец за "сините" поне през този век.

От друга страна, огромен плюс за Левски е, че успя да подготви новата селекция преди старта на сезона и единствено Маакун не бе разработен за началото на шампионата. Шокиращото в случая е, че за петима от новите футболисти "сините" платиха трансферни суми, което е нещо невиждано от времето на Майкъл Чорни.

Като добре структуриран и функциониращ клуб, Лудогорец не се отдаде на трансферна истерия, а подходи отговорно към пазара. Проблемите с поне един изпълнител в центъра на защитата бяха запълнени със закупения за близо 1,5 милиона евро Едвин Куртулуш, а неубедителният Сундберг веднага бе пратен под наем. Дерой Дуарте трябва да замени напусналия дефанзивен халф Клод Гонсалвеш, а на мястото на друг разочаровал – Симон Слуга, бе взет Бонман.

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

"Орлите" се опитват да компенсират отсъствието на фланговете с покупките на Ерик Маркус и Георги Русев. Липсата на плеймейкър бе компенсирана с взимането на изключително техничния Агибу Камара от Олимпиакос срещу малко над 1 милион евро.

Още: С конкретни действия: Карлос Охене спечелил уважението на всички в Левски

Трансферното лято в Първа лига: Левски, ЦСКА и Лудогорец се подсилиха - всички сделки у нас

Левски осъществява нов трансфер - ръководството сбъдва желание на Станислав Генчев?

"Освен Мъри, и аз съм виновен за трансфера на Андреев от Левски във Фейенорд"

Обявил Левски за най-великия отбор завърши срещу ЦСКА II със съмнение за комоцио

9 месеца след ударното обединение: Ултрасите от цяла България се вдигат за Лига на нациите

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички