Левски ще закъса яко, ако не бие ЦСКА


Левски ще закъса яко, ако не бие ЦСКА

1504 0

Бившият треньор на ЦСКА Аспарух Никодимов коментира предстоящото "вечно дерби" с Левски пред вестник "7 дни спорт". Големият мач в "А" група е в събота от 16,00 часа на националния стадион "Васил Левски". Sportline.bg публикува пълния текст на позицията на "червената" легенда:

Всеки един от двата отбора ще иска да победи в събота. Дано сега Левски и ЦСКА се представят далеч по-добре от миналата година и да се получи един интересен мач,който да задоволи претенциите на всички. Все пак това е нещото, което хората очакват от това вечно дерби.

ЦСКА трябва да забрави, че е фаворит. Затова този мач е дерби, защото в него няма изявен фаворит. Никога не е имало и никога няма да има. Според мен двата съперника няма с какво да се изненадат в мача. Те се познават много добре, треньорите също знаят стила на работа на другия. Според мен ще се получи едно дебнене и надлъгване. Може би Левски ще бъде по-агресивният отбор в това вечно дерби, защото равенството устройва ЦСКА. Ако "армейците" победят вечния си съперник, а след това и Лудогорец, те могат да дръпнат с 9 точки на върха. Докато "сините" ще се стремят на всяка цена да стигнат дотрите точки, ако не искат да закъсат яко в първенството. Тази година на "Герена" ще искат да спечелят някакъв трофей в чест на 100-годишнината си.

Това, че Георги Иванов за първи път ще се изправи като треньор на Левски срещу ЦСКА, няма да даде никакво отражение на мача. Все пак Гонзо няма да играе на терена. Всички знаем, че той е изключително амбициозен, но и аз да съм треньор в този мач, и аз ще искам да победя. Това е най-нормалното нещо. Амбициите и знанията на треньора обаче са едно, а съвсем друго са качествата на играчите. А това е много важно нещо. Ако футболистите не притежават нужните качества, те няма как да изпълнят изисквания на наставника си. В подобен тим двубои пресата по целия терен е едно от най-важните неща. Но ако играчите не са подготвени за подобен стил на игра, това няма как да стане.

Петте поредни победи на ЦСКА в "А" група над Левски няма да окажат никакво влияние върху мача. На "Армията" трябва час по-скоро да забравят тези успехи, защото в събота срещата започва от 0:0. Липсата на Вальо Илиев в центъра на защитата също няма да е осезаема. Преди него е имало големи играчи като Георги Димитров и други, които също не са имали възможност да вземат участие в някой мач срещу Левски. Но ЦСКА е играл и е печелил. Ето и в Реал (Мадрид) има много добри футболисти, които отсъстват за важен европейски мач като този с Ливърпул. Но това по никакъв начин не оказва влияние върху представянето на отбора. Винаги трябва да имаш готов вариант. Мисля, че в ЦСКА има опитни хора като Апостол Попов и хърватина (б.р. Оршулич). Наистина той няма много мачове, но все пак може да свърши някаква работа.

Както и да завърши дербито в събота, все още е много рано да се говори, че ЦСКА е фаворит за титлата. Нека минат двубоите с Лудогорец и тогава ще говорим кой е фаворит и кой не. Както беше с Литекс, така и сега с Левски, на "Армията" се стремят да не губят точки. Ако "армейците" успеят да бият до края Лудогорец поне в два от мачовете, а разградчани се издънят срещу някой по-слаб отбор, тогава нещата стават други. Така че според мен това са срещите, които ще определят кой ще е шампионът. Вижда се, че в момента Лудогорец и ЦСКА са над другите отбори, така че те са сред основните претенденти за трофея.

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички