Малко позитиви в ЦСКА: С минимално, но вече дава по-малко време от Левски на чужденците


Малко позитиви в ЦСКА: С минимално, но вече дава по-малко време от Левски на чужденците
Снимка: ЦСКА

1776 0

ЦСКА не изживява никак приятни моменти от началото на сезона, но могат поне да се похвалят, че се дава все повече игрово време на българите в тима. Още през подготовката треньорът Томислав Стипич масово налагаше родни състезатели в тима, макар че още с първия кръг присъствието им на терена започна да намалява.

В момента ЦСКА е едва на пето място в Първа лига според броя на игровото време на легионерите. 67,4% от общото игрово време се пада на легионерите при "червените", докато на първото място е Берое с 91,9%, следван от Лудогорец с 91,4%, пише "Мач телеграф". При Ботев Пловдив процентът е 71,2. Дори в Левски игровото време на чужденците е 67,6 и те са на четвъртата позиция.

Подобрения спрямо миналите сезони в ЦСКА

Още: Христо Стоичков мотивира децата с история за Пенев и налагането в ЦСКА

През настоящия сезон 22-ама играчи са записали минути за "армейците", като 10 от тях са българи. Това са Християн Петров (360 минути), Иван Дюлгеров (270), Георги Чорбаджийски (256), Станислав Шопов (135), Иван Турицов (115), Петко Панайотов (110), Иван Тасев (26), Папазов (11), Юлиан Илиев (11) и Йоан Борносузов (3).

През миналия сезон игровият дял на легионерите при "червените" бе 83,3% и той им отреждаше третото място след Берое с 89,9% и Лудогорец. Със 78,8% през 2022/23 ЦСКА бе на второ място, изоставайки от Ботев Пловдив, който даде 81,5% игрово време на чужденците. Интересно е, че преди това в три поредни сезона – 2019/20, 2020/21 и 2021/22, когато Гриша Ганчев прокламираше, че ще залага на български момчета, се залагаше залагаше най-много на чужденци от всички тимове в Първа лига. През 2019/20 този процент бе 69,4%, а година по-късно се вдигна на 75,3%, но като цяло в този период отборите ни все още не залагаха толкова много на чужденци.

Още: ЦСКА представи третия екип, още два отбора от Първа лига са със същия (СНИМКИ)

ЦСКА излиза от кризата! Двубоят с Арда е повече от предначертан и решен

Стипич определи групата на ЦСКА за мача с Арда: Емануел Шакич се завръща

Съименник на Ямал, играл със звезди на Челси и Аталанта, пред трансфер в ЦСКА?

Борис Галчев пред SportLive: ЦСКА иска титла и Шампионска лига, но Стипич не разбира къде е попаднал

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички