Манджуков се наложи - ЦСКА стартира рестрикция на заплатите?


Манджуков се наложи - ЦСКА стартира рестрикция на заплатите?

1580 0

Желаните реформи от водещите акционери в ЦСКА вече започват с пълна сила, твърди "7 дни спорт". Анонсираното свиване на бюджета и перото за заплати, което беше поставено като въпрос от Петър Манджуков преди няколко седмици, вече е задвижено от ръководните фактори на "Армията".

Бизнесменът, който всеки месец вади не малка сума, за да издържа отбора и в същото време да плаща задълженията на "червените", е обявил пред останалите в клуба, че от лятото свиването на заплатите ще е факт. Както е известно, в момента таванът на заплатите, обявен от ЦСКА, е 15 хил. лв., като почти целият отбор се разписва срещу тази сума във ведомостта на "Армията". След края на сезона обаче ще има сериозно преразглеждане, а който не е доволен, няма да бъде задържан на сила.

Според изданието екипът на Петър Манджуков се е запознал с всички договори на играчите, както и заплатите, които взимат. Бизнесменът е предложил тези на някои от по-опитните футболисти да бъдат свалени от 15 на 10 хил. лв.

Мярката се налага заради перото, което в момента значително изпреварва това в "Левски". На "Армията" едва смогват да плащат всичко, а забавянията са неизбежни. През лятото изтичат договорите на доста голяма част от играчите, които са минали 30-те години. Сред тях са капитаните Александър Тунчев и Валентин Илиев, Маркиньос, Борис Галчев, Апостол Попов, Иван Стоянов и др. Всички от изброените взимат по 15 хил. лв. на месец с изключение на Борис Галчев. Те ще получат предложения за нови договори, но в тях заплатата ще бъде 10 хиляди лева месечно.

Още преди месец почти всички от изброените играчи са изразили готовност да останат на "Армията".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички