"Мрежа от детайли": Да вкараш за ЦСКА срещу Левски на 19 години - само 1 играч го е правил - и то изненадващ (ВИДЕО)


"Мрежа от детайли": Да вкараш за ЦСКА срещу Левски на 19 години - само 1 играч го е правил - и то изненадващ (ВИДЕО)

3291 0

"Мрежа от детайли" е любима рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни и ключови щрихи във футбола. Чрез нея ще научавате или ще си припомняте важни и интересни детайли около българската Първа лига.

Най-младият голмайстор за ЦСКА срещу Левски

В този материал ще хвърлим поглед върху най-яростното съперничество в родния футбол - това между ЦСКА и Левски. И по-конкретно ще ви запознаем с най-младия голмайстор за "армейците" срещу "сините". Той успява да вкара срещу тях на 19 години, 10 месеца и 1 ден.

Още: "Мрежа от детайли": Историческо! ЦСКА и Левски без нито 1 играч: Най-скъпата 11-ка на Първа лига

Това се случва в сблъсък между "червени" и "сини", който се състои на 21 април 2014 година и който приключва при успех с 3:1 за ЦСКА. В онзи мач Левски е предвождан от Елин Топузаков, а "армейците" са изведени от Стойчо Младенов.

Стартовият състав на Левски: Горан Блажевич, Рикардо Нунеш, Аймен Белаид, Павел Чмовш, Дъстли Мюлдер, Орлин Старокин (капитан), Пламен Крумов, Даниел Димов, Рафаел Бастос, Ларсен Туре, Валери Божинов.

Стартовият състав на ЦСКА: Райс М'Боли, Жереми Фо-Поре, Джаксън Менди, Пламен Крачунов, Апостол Попов, Тодор Янчев, Ивайлов Чочев, Емил Гъргоров (капитан), Неманя Милисавлиевич, Тони Силва, Омар Косоко.

Как Иван Маркович остана в историята на ЦСКА?

Още: "Мрежа от детайли": Кои са 5-те най-скъпи играчи на ЦСКА в момента - те със сигурност остават и ще са титуляри

Иван Маркович - най-младият голмайстор за ЦСКА срещу Левски

В онзи двубой така и не пада попадение през първото полувреме, но през второто ставаме свидетели на цели 4. Първо Омар Косоко открива резултата (58'), но след това Радослав Цонев изравнява (81'). В последните минути от срещата обаче първо Иван Стоянов (86'), а след това и Иван Маркович (90+6') оформят успеха за "червените".

Последните двама се появяват от резервната скамейка като жокер за Стойчо Младенов, а именно сърбинът е и най-младият голмайстор за ЦСКА в историята на съперничеството срещу Левски.

Още: "Мрежа от детайли": Брутална яма от пари - Лудогорец издухва ЦСКА и Левски финансово за последните 13 години

Въпросният му гол идва секунди след изтичането на 5-минутното добавено време след контраатака, при която Мартин Петров пробива добре отляво и поднася топката на Маркович, който нямаше как да сбърка от подобна позиция (можете да видите репортаж от целия мач чрез кадрите по-долу в материала).

Онзи двубой се състои около Великден, заради което преди срещата капитаните Гъргоров и Старокин се чукат с яйца, вместо да бъде хвърляна монета от главния съдия.

8 мача, 1 кръг - 37 гола: Как историята на БГ футбола бе пренаписана - Левски и ЦСКА помогнаха (ВИДЕО)

Ако ви е допаднал материалът, вижте още от рубриката на SportLive.bg - "Мрежа от детайли".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички