Най-често срещаният резултат в историята на Вечното дерби Левски - ЦСКА - кой е той?


Най-често срещаният резултат в историята на Вечното дерби Левски - ЦСКА - кой е той?
Снимка: Иван Йочев

525 0

Отдавна голямото дерби на българския футбол Левски - ЦСКА не предоставя зрелището, което феновете очакват, но сблъсъкът винаги е бил по-скоро битка, отколкото демонстрация на високо футболно майсторство. Истината е, че когато двата гранда се срещнат на терена, независимо от ерата, винаги победата е била на всяка цена, а средствата за постигането на целта са оставали на втори план. 

Това се доказва и от най-често срещаните резултати, при които завършват мачовете между двата отбора за първенство. Както е известно, във "вечната" статистика на сблъсъка Левски води с победите, но що се отнася до мачове от вътрешния шампионат ЦСКА има повече успехи. Интересен факт обаче е, че най-често срещаният резултат е в полза на Левски. 

Какъв е най-честият резултат, при който завършват Левски и ЦСКА? 

1:0 в полза на "сините" е най-често срещания резултат във Вечното дерби, сочи проучване на Sportlive.bg Въпреки че Отбора на народа изостава в преките двубои, то в 163 мача Левски е спечелил с 1:0 19 пъти. Това означава, че малко над 11% от мачовете завършват при този резултат. 

Вторият най-често срещан резултат е 1:1 - най-честото равенство между двата тима, като те са завършили при този резултат общо 18 пъти. 

Третият най-често срещан резултат също е 1:0, но в полза на ЦСКА - 17 пъти. Интересен факт е, че реми 2:2 е също един от често срещаните крайни изходи на двубоите между "сини" и "червени" - цели 16 пъти. 

Кой има повече победи? 

За първенство, ЦСКА има повече победи от Левски след изиграването на 163 мача - 60 победи за "армейците" срещу 56 за "сините". 47 са равенствата. 

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

За Купата, Левски е абсолютен хегемон - 22 победи за рекордьора по спечелени Купи срещу едва 9 за "червените". Равенствата са 10. 

В графа "други", в които попадат мачовете за Суперкупата, Купата на съветската армия и други, мачовете са общо 13 - 6 победи за Левски, 5 за ЦСКА. 

Общо до 18.10.2024 година има изиграни 217 двубоя между двата отбора, като статистиката е следната: 

  • 84 победи за Левски 
  • 59 равенства 
  • 74 победи за ЦСКА

Кой има повече голове? 

Подобно на резултатите между двата отбора, ЦСКА доминира за първенство, но изостава в общата класация. 

В елитната дивизия ЦСКА има вкарани 226 гола срещу 211 за "сините", но в общото класиране след 217 изиграни двубоя головата разлика е в полза на Левски - 294 срещу 289. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички