Нов шеф към БФС призна: Знамената на феновете пречеха на ВАР за ЦСКА - Берое


Нов шеф към БФС призна: Знамената на феновете пречеха на ВАР за ЦСКА - Берое
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

739 0

Новият шеф на ВАР системата в България – Крум Стоилов, сподели мнението си за скандала в Благоевград. Местният стадион "Христо Ботев" прие ЦСКА - Берое в събота, а началото на срещата беше забавено. 

Феновете на ЦСКА пречили

Причината за това бяха многото феновете на ЦСКА, част от които закриваха камерите. Те са в същината на системата за повторения, а Стоилов обясни, че е имало лесно решение на проблема. 

Шефът към БФС обясни, че още преди мача е предупредил организаторите за потенциални проблеми. Можело е да бъдат избегнати, ако камерите бъдат вдигнати. 

Коментарът на шефа

"Може би е добре да се случват такива неща, защото в бъдеще ще избегнем по-сериозни проблеми. След като разбрах, че ЦСКА са заявили този терен, дадох съответните указания за съответните платформи, тъй като ги нямаше. Докато Пирин бе в Първа професионална лига, ползваше ВАР с камери на 16-ия метър. Камерите на голлинията са отсега. Платформите трябва да са с 1 метър над последния зрител, като камерата е също 1.50 висока – става височина 2.50 и нямаше да има проблем.

Служителите изпратиха снимков материал и видях, че не са на същата височина. Заявиха, че технологичното време не им позволява да ги вдигнат на по-голяма височина. Казаха, че заграждения и фенове пред камерите няма да има. Споделих го с телевизията и те казаха „Окей“. Един час преди мача беше така – имаше заграждения, камерите бяха там, всичко окей. Вероятно влизането на феновете на ЦСКА, които не съм броил, но бяха доста, те преодоляха тези заграждения.

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

Охраната не можеше да смогне, беше много инцидентно. Те сякаш бяха проконтролирани. Единственият контрол, който бе възможен, бе те да не стават. Секунди преди първия съдийски сигнал се видя, че има проблем. Затова се забави и срещата. Поисках да разговарям с охранителите. Не съм имал възможност да разпитам за имена. Взеха бързи мерки, наистина. Въведоха нещата в приличен вид. Мачът започна нормално. Няколко минути след това са се вдигнали знамена, пречещи на централната камера. Сезирах охраната и знамената се преместиха. В доклада писах, че платформите на 16-ия метър трябва да бъдат завишени с един метър, за да няма проблеми", обясни ръководителят. 

Още: Официално: Един болен и двама с болки след победата на ЦСКА

Директор в ЦСКА ще бъде делегат в женската Шампионска лига

ЦСКА в Благоевград и Лудогорец в Разград: Шокираща разлика в подкрепата (СНИМКИ)

Новият любимец на феновете на ЦСКА спечели "червените" сърца с трогателен отговор

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички