Новият треньор на ЦСКА Томислав Стипич: "Близнак на Бусато", споделя голяма "червена" болка, проговори български


Новият треньор на ЦСКА Томислав Стипич: "Близнак на Бусато", споделя голяма "червена" болка, проговори български
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

4803 0

След дни на много спекулации - ЦСКА представи официално новия си старши треньор. Това е Томислав Стипич. В неговия щаб ще са "дясната му ръка" Сергей Козанс, треньорът на вратарите Горан Брашнич, както и кондиционният специалист Миленко Кумич.

Първите реакции сред привържениците на "армейците" бяха в една насока. Повечето от тях призовават първо да му бъде даден шанс, преди да бъде съден, но и в същото време се забелязва сериозен скептицизъм, че това е правилният човек за клуба.

Кой е Томислав Стипич - новият треньор на ЦСКА?

Томислав Стипич пое ЦСКА

От съобщението на официалния сайт на "червените" стана ясно, че Стипич вече е отправил послание на български език. "Вашите мечти са вече мои мечти" - е заявил той "на чист български", цитирано от ЦСКА. "Вярвам, че отново можем да бъдем най-добрите" - допълнил още хърватинът.

За последно той бе начело на Рига, с който спечели Купата на Латвия през 2023 година. Той обаче не запази работата си, след като изпусна титлата в страната по болезнен начин, подобен на този, по който ЦСКА загуби борбата с Лудогорец през сезон 2022/23. Рига водеше с три точки три кръга преди края на шампионата, но в крайна сметка не стана шампион. По този аспект споделя болката на ЦСКА.

Той може да се похвали със спечелената купа с Ауда, която е първа в историята на клуба. Трябва да се отбележи, че той става исторически треньор за "червените", тъй като е първият хърватин, който води тима.

Няма как да не подчертаем и стряскащата прилика с вратаря на ЦСКА Густаво Бусато, който е един от любимците на феновете. Наскоро той поднови договори си и привържениците бяха зарадвани. Стражът е на 33 години, докато Стипич е на 44. Вижте и как Томислав Стипич бе представен от ЦСКА.

Томислав Стипич пое ЦСКА

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички