Обамеянг, Торейра и Гендузи: Само част от откритията на бъдещия скаут на ЦСКА (ВИДЕО)


Обамеянг, Торейра и Гендузи: Само част от откритията на бъдещия скаут на ЦСКА (ВИДЕО)
Снимка: Колаж: SportLive.bg

5249 0

Българският скаут и анализатор - Иван Славов, е най-спряганото име за бъдещ отговорник по трансферите в ЦСКА. Очаква се той да се присъедини към отбора от следващия сезон, тъй като скаутското звено на "Армията" отново ще започне да функционира. 

Славов близо до ЦСКА

На сходна позиция 37-годишният спец е от зимата на 2022 г. в ОФИ Крит. Неговият договор е до края на актуалния сезон, така че се очаква да няма спънки при акостирането му в ЦСКА.

Не е изключено Славов да бъде представен още във вторник на пресконференцията с изпълнителните директори Филип Филипов и Стоян Орманджиев. Сред най-забележителните моменти от визитката на анализатора е работата му със Свен Мислинтат около Арсенал. 

При назначението си в ЦСКА 1948 през 2020 г. - българинът се похвали с откриването на играчи като Пиер-Емерик Обамеянг, Лукас Торейра и Матео Гендузи.

Историята на Славов

В ЦСКА 1948 ще изпълнявам ролята на тактически анализатор. Анализирам противника, както и нашите добри и силни страни на отбора. Като футболен фен всеки мечтае да се докосне до тази игра. Преди няколко години започнах да работя с един от най-големите специалисти в Европа - Свен Мислинтат.

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Така започнахме да развиваме фирма и софтуери за анализиране, а междувременно помагахме на някои отбори за скаутиране на футболистите. След това съм се занимавам със скаутиране, анализи и бях част от екипа на Красимир Балъков в националния отбор.

Започнах да работя с Мислинтат, когато той беше в Арсенал. Тогава разглеждахме потенциални футболисти за Арсенал. Пиер-Емерик Обамеянг, Лукас Торейра и Матео Гендузи са малка част от играчите, които съм разглеждал и Арсенал е привличал. Това, което съм научил, е че още на загрявката трябва да провериш един футболист и колко сериозно се отнася към нея”, разказва специалистът при назначението си в ЦСКА 1948. 

Във времето Славов е работил още с Красимир Балъков в националния отбор на България, в ЦСКА 1948 и Ботев Пловдив като анализатор, а със скаутството започва основно да се занимава от кипърския Апоел Никозия преди 2 години. 

Следете всички трансфери през годината със SportLive.bg!

Още: ЦСКА честити рождения ден на Стоян Орманджиев

Бивша звезда на ЦСКА: Изненада е, че Ганчев се оттегли, не вярвам да се откаже изведнъж

И фирма на Юлиян Инджов иска да строи "Армията"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички