ЦСКА разби Берое и продължава битката в Първа лига: Българин изигра най-силния си мач за "червените" (ВИДЕО)


ЦСКА разби Берое и продължава битката в Първа лига: Българин изигра най-силния си мач за "червените" (ВИДЕО)
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

7019 0

ЦСКА се върна на победния път в Първа лига, след като победи с 3:0 Берое на Националния стадион "Васил Левски". С успеха "армейците" събраха 48 точки, колкото има вторият Лудогорец (който е с два мача пасив), както и с три по-малко от лидера Черно море. Берое пък остава 12-и с 25 пункта, като последната му победа е от 25 ноември миналата година.

Над всички в днешния мач бе Станислав Шопов. Той бе един от тримата българи, които Нестор Ел Маестро пусна от първата минута - заедно с Мартин Стойчев и Християн Петров. Полузащитникът се отчете с две попадения и една асистенция.

Станислав Шопов бе най-добрият за ЦСКА срещу Берое

Той откри резултата с красив удар още в третата минута, а след малко над половин час игра направи много красива асистенция към Матиас Фаетон. Шопов вкара и в 48-ата минунта, но не успя да завърши хеттрика си, след като бе заменен в 48-ата минута.

Интрига в мача на практика липсваше, като директен червен картон за гостите в 17-ата минута спомогна за това. Тогава капитанът на "заралии" Минго фаулира Фернандо Каранга като последен в отбраната на своя тим и бе изгонен от Георги Кабаков.

Това бе шеста победа за "червените" срещу този съперник в последните им седем мача. Последният успех на Берое срещу "армейците" пък е от март месец 2021 година. В исторически план ЦСКА неизменно печели всички четири мача срещу Берое, играни на Националния стадион "Васил Левски".

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

Повод за притеснение може да бъде принудителната смяна на капитана Юрген Матей през първото полувреме. Както е известно, той мина през две по-тежки контузии в последните месеци.

Следващото изпитание за ЦСКА е гостуване на ЦСКА 1948 в Първа лига (09.03). За Берое пък тежката серия продължава и след мачовете срещу Лудогорец и срещу ЦСКА предстои сблъсък и с другия тим от топ 3 - Черно море (09.03), но в Стара Загора.

Фаетон вкара на Берое след прекрасна асистенция от Шопов

Първо полувреме

3' - 1:0! След центриране от ъглов удар няколко играчи на двата тима се разминаха с топката. Така тя стигна до Станислав Шопов, който бе непокрит и веднага стреля, пращайки топката над всички футболисти и под гредата - без никакъв шанс за противниковия страж.

В 8-ата минута домакините организираха хубава атака. При нея Линдсет с пета технично намери Каранга, който почти се справи с противников бранител, но със сетни усилия играча на Берое успя да отклони към стража си, който изпревари Каранга.

Все пак гостите успяха на няколко пъти в първия четвърт час да изнесе играта в по-предни позиции, като дори създаде смут в наказателното поле на "армейците"с остри подавания. До голова ситуация или изстрел обаче така и не се стигаше.

В 17-ата минута Франко Минго получи директен червен картон. Капитанът на Берое фаулира Фернандо Каранга, който му отне топката след лошо овладяване от бранителя. Рамош бе последен в отбраната и задържа и събори опонента. Кабаков пусна аванташ първоначално, но след като той бе неуспешен върна нарушението и извади червения картон.

В 28-ата минута Каранга получи добро центриране в наказателното поле, но ударът му с глава нямаше сила и не бе проблем за стража.

32' - 2:0! Шопов показа страхотна визия и се отличи с изключително извеждащо подаване за Фаетон, който без да се бави нямаше проблем да матира Да Мота.

В следващите минути ЦСКА можеше да вкара нов гол, но там бранител блокира пред голлинията удар на Фаетон. Секунди след това Вия бе изведен в наказателното поле, но се забави с отиграването и бе блокиран. При ситуацията пък капитанът на ЦСКА Юрген Матей падна на земята без контакт и се хвана в задната част на десния крак. Той трябваше да бъде принудително заменен.

В 41-вата минута Каранга отново бе потърсен в наказателното поле, но топката му дойде малко по-дълга и той не успя да ѝ придаде сила.

В 42-тата минута Вия повдигна опасно крака си и постави бутоните си в лицето на Петров, а след това и в тялото му. Медицинският щаб на ЦСКА веднага му оказа помощ и той нямаше проблем да продължи мача.

Второ полувреме

48' - 3:0! Фаетон получи вляво по нападението, след което намери в наказателното поле Станислав Шопов. Българинът стреля от отлична позиция с левия си крак без да се бави и вкара втория си гол в мача.

Секунди след това Фаетон превзе терен навътре, освобождавайки си позиция за стрелба. От границата на наказателното поле той шутира хубаво, но Артур Да Мота се отличи с хубава намеса и изчисти в ъглов удар.

В 53-тата минута Вия бе изведен сам срещу Бусато, но бразилският страж предлидиво излезе да скъси дистанцията и спаси тима си.

Предвид убедителния аванс Ел Маестро продължи с промените. Освен Скаршем, който заеми Юга на почивката, влязоха още Данило Асприля и Тобиас Хайнц в 67-ата минута. Фаетон и Линдсет отстъпиха местата си.

В 70-ата минута Шопов изведе с чудесно подаване Асприля в наказателното поле. Нападателят стреля от добра позиция встрани от вратата, но топката мина покрай страничния стълб.

Минута по-късно Хайнц стреля технично извън наказателното поле, но противниковият страж успя да избие в ъглов удар.

В 82-рата минута Густаво Бусато направи хубаво двойно спасяване при една от малкото атаки за гостите.

В 87-ата минута Каранга преодоля вратаря, като пусна технично топката покрай него. Дебютният му гол обаче не дойде, тъй като топката мина с малко покрай страничния стълб.

Стартови състави

ЦСКА: Бусато, Стойчев, Петров, Матей, Вион, Юга, Кареасо, Шопов, Линдсет, Фаетон, Каранга

Берое: Да Мота, Минго, Скуадроне, Саломони, Барето, Тума, Алгара, Гаврилов, Де Оливейра, Вия, Трибулет

Преди мача

На Националния стадион "Васил Левски" ще приключи едноседмичната серия от три срещи, сред които и тази за Купата на България с Арда. До този момент "червените" са в актив от загуба (от Черно море с 0:1) и победа (над Арда с 1:0), така че погледите ще бъдат насочени в домакинството на заралии.

Берое за последно игра в понеделник, когато Лудогорец го победи с 0:2 като гост. Заралии не са губили само едно от последните си десет гостувания на ЦСКА.

Ачиари има редица кадрови проблеми, най-вече заради наказания, а и самият той ще изтърпява такова в неделя. Добрата новина за Ел Маестро е завръщането на Каранга след червения картон преди седмица. Очаква се специалистът да направи редица промени. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички