Окончателно: Закриха ПФК ЦСКА АД, а Васил Божков още "има пръст" при "червените"


Окончателно: Закриха ПФК ЦСКА АД, а Васил Божков още "има пръст" при "червените"
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

6822 0

Разследващият сайт "Bird.bg" публикува любопитна информация относно фалиралото дружество на ЦСКА, което през 2016 година официално сложи своя край. И макар зад днешния клуб да има друго дружество, то при старото все още се изпълняваха редица законови действия, което пречеше да бъде категорично заличено.

Окончателно: Старото дружество на ЦСКА е в историята

Според информацията именно това се е случило преди 5 дни на 24 юли, като Софийски градски съд: "ПОСТАНОВЯВА заличаване на дружеството „П.Ф.К.Ц.“АД /в несъстоятелност/, ЕИК: *****, със седалище и адрес на управление:***, от ТРРЮЛНЦ при Агенцията по вписванията".

От сайта допълват, че към момента ПФК ЦСКА АД има 14 906 491,69 лв. дълг към НАП. Припомняме, че преди няколко години, докато Гриша Ганчев все още бе на стадион "Българска армия" бяха платени 8 млн. лева, за да се откупи официално емблемата на ЦСКА.

Още: Още един "сигурен" за ЦСКА отпадна: Странно желание провали трансфера

Именно за тази сума има официална информация в документа от съда, който гласи (ВИЖТЕ ДОКУМЕНТА ТУК): "В тази връзка в доклада си синдикът сочи, че първата частична сметка за разпределение на сумата в размер на 8 000 000 лв., получена при проведена на 30.05.2017 г. продажба на цялото имущество и имуществените права от масата на несъстоятелността на дружеството длъжник, одобрена с определение на съда от 08.08.2017 г., е изпълнена в частта за удовлетворяване на кредиторите с привилегии по чл. 722, ал. 1, т. 1, т. 3 и т. 6 ТЗ и е изпълнена в по-голямата си част за вземанията спрямо кредиторите по чл. 722, ал. 1, т. 4 ТЗ, от които са останали неудовлетворени 19 броя кредитори, по-голямата част от които са чужди граждани, които бездействат и не са оказали съдействие за получаване на сумите, включително и чрез посочване на банкови сметки, по които да им бъдат преведени, за което им е бил предоставен достатъчно дълъг срок.

Посочено е, че към 12.06.2024 г. в особената сметка на несъстоятелността е налична сумата от 168 085.55 лв. В доклада си синдикът сочи, че към момента липсва обезпечаване на задълженията на длъжника чрез обезпечения от трети лица, като не са налице висящи съдебни производства, по които длъжникът е страна".

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

Още по-любопитно е, че в цялата ситуация около ЦСКА е намесен бившият собственик на клуба Васил Божков. "Любопитен факт е, че домейнът cska.bg все още е регистриран с имейла на човек от Нове холдинг на Васил Божков - Черепа", гласи информацията.

Още: Голмайстори в Първа лига през сезон 2024/25: Нтело напомни за себе си

Класиране в Първа лига през сезон 2024/25 - Левски е еднолично на върха

Летен трансферен прозорец в Първа лига: Набеден за гонене заигра за ЦСКА (ОБНОВЯВА СЕ)

Амос Юга извежда като капитан ЦСКА II срещу Добруджа Добрич

ЦСКА няма спирка: Прати оферта за кипърски нападател

Великов след 1:3 от ЦСКА: Бяхме прекалено респектирани от тях през първата част

Стипич зарадва: Трябва да се грижа за уменията на играчите, не откъде идват

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички