Още от дете...


Още от дете...

2369 0

"Още от дете запали моето сърце. Винаги ще бъда верен, аз обичам ЦСКА!"

Тази песен е една от най-популярните сред привържениците на ЦСКА през последната година. Но каква бе изненадата ми, когато в събота покрай мен профуча 7-годишно хлапе, което я "изпълняваше" с пълно гърло. Виковете му огласяха целия тадион, но едва ли някой имаше против. Макар и на съвсем крехка възраст, то вече се бе превърнало в пълнокръвен цесекар.

Ето в такива моменти осъзнаваш какво значи този клуб и точно в такива моменти се осмислят целият труд и средства, които ръководството хвърли за организирането на детския празник през уикенда.

Тази прекрасна инициатива на "червените" запали много млади сърца за каузата "ЦСКА" и от тази гледна точка мисията е напълно успешна. Не, отборът не успя да напълни "Армията" дори и на 10% за контролата с Раднички, но напълни сърцата на малките деца с радост, което е и истински голямото постижение. Десетки хлапета преминаха през Музея на спортната слава и останаха пленени за цял живот от безбройните трофеи на ЦСКА. Витрина след витрина отличия, спечелени в най-различни спортове... А какво ли е било в сърцата на децата, когато са застанали пред огромния портрет на Христо Стоичков?

"Армейците" удариха в десетката със своята инициатива, защото чрез нея се печелят нови привърженици. Александър Томов има усет към тези неща и за пореден път го доказа. Това е правилният път - да привличаш най-малките към своята идея. И макар изтънялата каса да не събра някакви значими средства, то по-важното е трибуните да се напълнят с деца. Защото ако те не наследят любовта към ЦСКА, какъв тогава е смисълът от всички усилия за спасяването на клуба?!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички