От ЦСКА сериозно похвалиха министъра: Инджов мечтае през септември да има разрешително за строеж


От ЦСКА сериозно похвалиха министъра: Инджов мечтае през септември да има разрешително за строеж
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1437 0

Мина и тази среща между ЦСКА и министъра на спорта Радостин Василев. На нея присъстваха мажоритарните собственици на "червените" Гриша Ганчев и Юлиян Инджов, както и сина на Гриша - Даниел. Главният архитект на Столична общиха арх. Здравко Здравков също бе там. След нея пред медиите говори Инджов.

"Приятно сме изнанадани от свършената работа от Министерството на младежта на спорта. Мога да похваля министъра, че намери време и влезе в проблематиката. Не става въпрос само за ЦСКА, а за всички клубове в България.

Набелязахме пътна карта, с която да вървим напред и нещата да се случат в близък времеви план. Главният архитект на Столична община ще подготви съответни документи, ще излъчим работна група. Оттам-нататък започват чисто административни процедури, които ще отнемат известно време, но има воля от клуба и министерството за тяхното разрешаване" - започна той.

"Мога да кажа, че има доза оптимизъм спортът в България да се положи на една друга основа и той да върви напред. Не можем да прогнозираме срокове. Има воля от всички страни да не се размотаваме. Сроковете са административни процедури, които са разтегливи. Не сме си представяли да се построи изцяло нов стадион. Старият стадион ще бъде реконструиран. Обсъждахме достъпа до стадиона. За провеждането на международни срещи се изисква такъв за специални автомобили. Мечтата ми е септември месец да видя разрешителното за строеж на масата.

Уточнихме дълговете. Министерството на спорта приема нашите подобрения до края на 2019 година и началото на 2020-та. Всичко след това не се приема, но ще продължим преговорите. Около 4 милиона лева са признати от Сердика спортни имоти. Тук влизат Българска армия и Панчарево" - продължи Инджов.

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

"Работната група ще продължи да работи още една седмица, за да уточни спорните суми. Законът е ясен и не спорим. Направили сме много подобрения, но не можем да ги представим като инвестиция. Общо те възлизат на 6-7 милиона, но те не ни ги признават. Признават ни 3-4 милиона. Имаме готовност от 2 години за инвестиция в стадиона. Имаме финансов план и ангажимент да построим стадиона. Сигурно ще се прави нова оценка на базите. Такъв е законът - оценките имат срок на действие" - завърши той.

А ето как ще изглежда ултрамодерният "Българска армия", ако всичко е по план (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички