Петре разкрива: В ЦСКА не искали Зику, имал корем


Петре разкрива: В ЦСКА не искали Зику, имал корем
Снимка: Getty Images/Guliver

1631 0

Бившият футболист на ЦСКА и приятел на клуба Флорентин Петре разкри интересни факти около трансфера на Янис Зику на "Армията". Румънският голаджия игра за "червените" през сезон 2011-2012 и бързо се превърна в любимец на феновете.

"Когато преминаваше в ЦСКА, Зику имаше корем. И в един момент президентът на клуба ми се обади и ме пита: Янис Зику не е ли малко дебеличък за отбора?" Аз му казах: "Да, г-н президент, но му дайте шанс да играе, ще видите, че ще вкарва голове", разкрива Петре пред "Dolce Sport".

"Ами да, но треньорът е взискателен, иска по-слаб играч, така че...", продължава Борисов, а Петре отвръща: "Оставете треньора, чуйте мен и ще видите, че Янис ще ви помогне и ще бележи".

Флорентин Петре продължава с изказването, че действително сънародникът му стана ключов играч за ЦСКА и отбеляза 14 гола. След продажбата му в Поханг Стийлърс "червените" са прибрали "много пари". След трансфера бившото крило звъни на боса на ЦСКА и го пита: "Сега добре ли ти е, като взе пари за Янис Зику?".

Отговорът на Борисов бил "Да, благодаря на теб и на Джовани Бекали, че ми го препоръчахте".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички