"По-бърз от Батшуай и по-добър от Лукаку": Каква "перла" урежда ЦСКА за Томаш?


"По-бърз от Батшуай и по-добър от Лукаку": Каква "перла" урежда ЦСКА за Томаш?
Снимка: Колаж: SportLive.bg

15357 0

ЦСКА може да е извадил голям късмет с трансфера на Аарон Исека, стига да има късмет в близкото бъдеще. Преди по-малко от 10 години братът на световно известния Мичи Батшуай бива сочен за по-добър от белгиеца, но в крайна сметка остава и до днес в сянката му. 

Исека е сред перлите в школата на Андерлехт и нашумява сериозно в Младежката Шампионска лига през сезони 2013/14 и 2014/15. Той е едва на 15, но вкарва в малкия си джоб с 4 години по-големите от него, припомнят колегите от "Тема Спорт". 

През първата кампания бележи хеттрик срещу Олимпиакос и класира тима за елиминационната фаза. През следващата е точен 9 пъти в седем срещи и сам отвежда Андерлехт на полуфинал – бележи победното попадение на 1/8-финал срещу Барса, а в четвъртфиналите нанизва три попадения за 5:0 над Порто. Поделя голмайсторския приз с Доминик Соланке от Челси.

Сравненията на нападателя с големите

Не случайно Исека бива нареден сред 50-те най-големи таланти в света за 2016-а година, а очакванията са да продължи огромното си развитие. 

Томаш ще се радва на Исека

На 16 години дебютира за Андерлехт, а скаутските доклади сочат:

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

"Подобно на по-големия си брат Мичи Башуай, Лея Исека е бърз, силен нападател с невероятно усещане за позициониране и нюх към попаденията.

Той не е толкова мощен като Мичи, но за сметка на това е много по-бърз и повратлив. Има идеалната височина за комплексен нападател. Не прави излишни движения. Бърз, здрав, уверен пред гола – комбинация, която може да доведе до чудеса". 

Големият връх до този момент в кариерата на белгиеца е трансфера му в Марсилия, където пристига като заместник на продадения му брат в Челси срещу 33 милиона евро, но така и не успява да разгърне потенциала си и кариерата му тръгва надолу.

Още: Съдията, дал невижданата дузпа на Лудогорец - ЦСКА, отново пратен на “червените”

Въпросът за милиони: Кой дърпа конците в ЦСКА - признание след оттеглянето на Стоичков!

Официално: Христо Стоичков се отказа от акциите си в ЦСКА

Илиан Антонов притеснил треньорския щаб на ЦСКА

Илиан Илиев-младши с най-добра статистика в кариерата при баща си, но избра да се докаже в ЦСКА

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички