Томаш вкара ЦСКА в топ 10: "Червените" не впечатлиха, но взеха най-важното (ВИДЕО)


Томаш вкара ЦСКА в топ 10: "Червените" не впечатлиха, но взеха най-важното (ВИДЕО)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1836 0

ЦСКА стигна до втора поредна победа. Макар и да нямаше толкова блясък, колкото срещу Локомотив София, "армейците" постигнаха най-важното - три точки срещу Берое след успех с минималното 1:0. 

ЦСКА с втора поредна победа: Минимален успех над Берое

По този начин "армейците" събраха 9 точки и влязоха в топ 10, като се наредиха точно зад деветия Берое, който остава с 10 пункта.

"Заралии" пък остават с кошмарни показатели в това съперничество, особено като гости, след като от вече 61 визити имат само един успех, седем равенства и цели 53 поражения.

Единственото попадение в срещата бе дело на Годуин Коялипу. Нападателят отбеляза своето трето попадение през кампанията, след като бе точен от дузпа в добавеното време на първата част. Тя бе отсъдена за нарушение срещу Марселино Кареасо в наказателното поле.

Берое направи твърде малко в предни позиции. Футболистите на Александър Томаш също не създадоха толкова много чисти положения, но все пак имаха достатъчно на брой, за да постигнат и по-убедителна победа. Джейсън Локило пък бе спрян от напречната греда през втората част, след като изненадващо опита изстрел от малък ъгъл от пряк свободен удар.

В следващия кръг ЦСКА има още по-сериозно изпитание - гостуване срещу Черно море (28.09). Берое пък среща нов столичен тим - Славия, но у дома (27.09).

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Първо полувреме

*Началото на мача бе забавено, защото фенове на ЦСКА бяха застанали пред камерата и това пречеше на ВАР. В крайна сметка и двата клуба трябваше да подпишат декларация, че намесата на ВАР ще бъде ограничена в този двубой.

ЦСКА започна по-активно мача, но в 4-тата минута след грешка в центъра за "армейците" Берое спечели топката и се стигна до извеждащо подаване, но заради лоша преценка топката излезе в аут.

В 12-ата минута Енцо Еспиноса бе изведен при контраатака и опита изстрел през човек, но Бусато се намеси прекрасно и изкара топката в ъглов удар.

В средата на първото полувреме се стигна до първа по-остра атака за символичните домакини. Локило проби добре и намери на втора греда Фаетон, който отклони към Коялипу. Нападателят обаче не успя да отиграе сложната топка и Берое се размина само с хаос в наказателното поле.

В 27-ата минута Делова намери Коялипу в наказателното поле. Нападателят бе непокрит и опита удар от много трудна позиция с по-слабия си ляв крак, но изпълнението бе много неточно.

Две минути след това дойде и най-чистата възможност за ЦСКА. Локило намери с центриране в наказателното поле Коялипу, който стреля с глава от добра позиция, но неточно.

В 44-тата минута бе маркирана засада на Коялипу, а секунди преди това се стигна до разбъркване, при което сякаш главният арбитър понечи да посочи бялата точка за нарушение срещу Марселино Кареасо. Все пак заради засадата подобно решение не последва. Играта не бе подновена за известно време, докато и ВАР не валидира решението за засада.

След преглеждането обаче бе установено, че засада няма. Главният арбитър прегледа и ситуацията за дузпа и бе установено, че нарушение има - дузпа за "армейците".

45+4' - 1:0! Годуин Коялипу се нае с изпълнението и не пропусна, пращайки топката в долния десен ъгъл на вратаря.

Второ полувреме

В 51-вата минута Ферер бе намерен с остро центриране от Еспиноса в наказателното поле, но от трудна позиция Ферер стреля много неточно.

Секунда след това Локило намери Коялипу в наказателното поле, а нападателят добре стреля с глава, но Мота спаси, избивайки в ъглов удар.

В 53-тата минута Фаетон осъществи чудесен пробив отляво и подаде отлично към Коялипу. Нападателят обаче не осъществи добър удар с левия крак и прати топката твърде леко към Мота, който улови.

Последва прекъсване заради нарушена видимост след факли и димки от феновете на "армейците". След няколко минути играта бе подновена.

В 65-ата минута Локило стреля директно от пряк свободен удар от доста малък ъгъл. Това изненада противниковия страж и топката се отби в страничния стълб.

Пет минути след това Кордоба се прояви отлично, въпреки че бе в неизгодна позиция. Той натисна съперников играч, който излизаше очи в очи срещу съперник. Без да извърши фал, направи достатъчно, за да даде време на Бусато да излезе и да улови.

В 83-тата минута гостите осъществиха опасно подаване в наказателното поле и току пред вратарското поле последва изстрел, но Кордоба блокира.

В 90-ата минута Линдсет напредна необезпокояван с топка в крака, намери Фаетон отдясно, а вторият направи добра смяна на посоката в наказателното поле и стреля с по-слабия си ляв крак, но твърде слабо.

В третата от деветминутното добавено време Белоти бе изведен в наказателното поле, но БУсато излезе отлично и изби в тъч.

До края на срещата Берое така и не съумя да осъществи по-сериозен натиск и дори рядко играеше с топката.

Стартови състави

ЦСКА: Бусато, Пинто, Делова, Кордоба, Илиев, Кареасо, Локило, Ето'о, Линдсет, Фаетон, Коялипу

Берое: Да Мота, Минго, Скуадроне, Чакартеги, Сегундо, ХИменес, Барето, Торес, Алгара, Монсеглио, Сейхас

Преди мача

В понеделник ЦСКА победи Локомотив София с 3:0, когато голям позитив беше и сухата мрежа на Бусато. Днес се очаква "червен" десант в Стара Загора и около 6000 привърженици на 31-кратните шампиони.

По подобен начин ЦСКА победи Черно море през пролетта на 2023-а Черно море в Пазарджик, но тогава срещата беше преместена заради отнето домакинство като наказание от БФС. 

Александър Томаш ще може да разчита на всички свои футболисти с изключение на последното ново попълнение Лиъм Купър. В последния момент се контузи и Тобиас Хайнц.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички