И Томаш не спря кризата в ЦСКА - дебютира със загуба от Ботев Пловдив (ВИДЕО)


И Томаш не спря кризата в ЦСКА - дебютира със загуба от Ботев Пловдив (ВИДЕО)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3971 0

ЦСКА загуби от Ботев Пловдив с 0:1 в двубой от 7-ия кръг на Първа лига. Срещата  се проведе на стадиона в столичния квартал "Надежда" заради невъзможността Националният стадион "Васил Левски" да приеме сблъсъка.

След последната загуба на "червените" от Арда с 2:1 настъпиха важни промени, като Томислав Стипич бе уволнен, а на негово място дойде Александър Томаш. И той обаче не успя да помогне толкова бързо на "червените", като е видно, че има много работа с отбора, предвид формата, в която се намират. Особено кондиционно.

Първата промяна от Томаш бе смяната на капитана като върна ленатата на Иван Турицов. Като цяло срещата бе равностойна, като и двата тима имаха шансове, но пловдивчани се възползваха от една по-груба грешка в центъра на терена от Християн Петров през второто полувреме.

ЦСКА вече има 4 поредни загуби,тимът се намира на 13-о място във временното класиране със само 3 точки. За "армейците" това е второ поредно домакинско поражение без отбелязан гол. Ботев Пловдив пък вече натрупа 13 точки в актива си, заемайки 4-а позиция.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна с опит за натиск от пловдивчани. Още във 2' Ехидже Укаки успя да навлезе в наказателното поле на "червените" и да отправи удар, но Бусато спаси. В 10' се откри възможност и пред столичани.

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

ЦСКА пропусна златна възможност да излезе напред в резултата в 10'. Тогава Джонатан Линдсет комбинира с Марселино Кареасо. Той стреля, но изстрелът му бе блокиран. Коялипу добави, но в гредата.

Следващите минути бяха оспорвани, като и двата състава имаха своите възможности, но не бяха точни.  В 17' Укаки проби отляво и центрира в наказателното поле на ЦСКА. Та, Алекса Мараш стреля от въздуха, но неточно.

Малко след това Улаус Скаршем получи топката на границата на наказателното поле на Ботев Пловдив и отправи плътеен изстрел, но право в ръцете на Бернат. В 26' се стигна до най-кративната атака на "червените". Тя завърши с извеждащо подаване към Хайнц, чийто изстрел нацели външната страна на мрежата.

Последваха сравнително спокойни минути Към края на първата част ЦСКА стигна до ъглов след изстрел на Коялипу и рикошет, но и при него не се стигна до точен удар. В заключителните секунди на полувремето силен шут отдалеч на Линдсет излезе над вратата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

ЦСКА опита да започне активно втората част, като в 49'  Годуин Коялипу излезе очи в очи с Ханс Кристиан Бернат. Опита се да го прехвърли, но топката мина покрай вратата.

В 58' Ботев откри резултата лсед груба грешка на Християн Петров. Укаки се възползва и взе топката още в центъра. Той излезе сам срещу Бусато и не сгреши за 0:1.

След това последваха претенции за втори жълт картон за играчи и на двата тима. Първо на Самуел Етоо, а след това и на Иван Турицов, но и двамата бяха пожалени от Валентин Железов. 

В 74' гостите имаха претенции за дузпа заради игра с ръка на Петров, но такава не последва, както и намеса на ВАР. В 81' Нвачукву стреля от границата на наказателното поле, но Бусато улови.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЦСКА: Бусато, Петров, Кордоба, Турицов (к), Скаршем, Шопов, Линдсет, Хайнц, Вион, Марслино, Коялипу

Ботев Пд: Бернат, Укаки, Там, Попов (к), Ейенга, Минков, Конте,  Калдерон, Балогианис, Нвачукву, Марас

ПРЕДИ ДВУБОЯ

ЦСКА загуби 4 от 5-те си срещи до момента и спечели едва една при Стипич. Възпитаниците на Душан Керкез взеха три от първите си пет мача в шампионата, като интересното е, че спечелиха и трите си гостувания до момента. В Европа пък се представиха на ниво, като отстраниха словенския Марибор в първия квалификационен кръг на Лига Европа, преди да отпаднат от гръцкия гранд Панатинайкос.

За тази среща Томаш няма да може да разчита на Матиас Фаетон, който е наказан за 1 мач заради "ритане на вратата на съдийската стая". Също така, Лумбард Делова и Джейсън Локило едва ли ще са готови за срещата. Керкез ще бъде без контузените Георги Николов, Антъни Уджа, Андрей Йорданов и Самуел Акере, докато Никола Илиев е наказан

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички